Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud
q

Nieuws

Podium – Tagworks Pharmaceuticals

In deze rubriek geven we een podium aan start-ups en scale-ups die baanbrekende producten of diensten ontwikkelen. Deze keer: Tagworks Pharmaceuticals uit Nijmegen.

Lees verder

Innovatief idee? Doe mee aan de eerste NL Startup Competition en win 10.000 euro prijzengeld!

Baanbrekende ideeën kunnen de wereld veranderen. Richt jouw startup zich op sociale impact, de energietransitie, digitale vooruitgang of oplossingen voor de circulaire economie? Doe dan mee aan de allereerste NL Startup Competition en maak kans op € 10.000 prijzengeld, waardevolle netwerkmogelijkheden én nieuwe kennis en inspiratie.  V.O. Patents & Trademarks ondersteunt deze competitie graag als sponsor en jurylid.

Lees verder

RVO helpt ondernemers ondernemen

Ondernemers maken Nederland economisch sterker en de samenleving steeds duurzamer. Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) draagt hieraan bij door hen te stimuleren om te investeren in oplossingen voor maatschappelijke opgaven.

Lees verder

Secarna: Toonaangevend in antisense oligonucleotiden

Met een groeiende productportefeuille heeft het in München gevestigde biotechbedrijf Secarna Pharmaceuticals zich toegelegd op het ontwikkelen van zogeheten antisense oligonucleotide-geneesmiddelen oftewel ASO’s. Deze medicijnen worden bijvoorbeeld toegepast binnen de immuun­oncologie en bij de behandeling van ontstekingen en fibrose. Daarnaast werkt Secarna samen met partners aan de ontwikkeling van ASO’s voor tal van andere medische toepassingen.

Lees verder

Handhaving van IE-rechten

U heeft veel tijd, energie en kosten gestoken in de ontwikkeling en bescherming van een uitvinding, model, merk of logo. Op een gegeven moment ontdekt u dat een derde partij op de markt komt met een werkwijze, product, model of merk waarmee inbreuk lijkt te worden gemaakt op uw intellectuele eigendomsrechten (IE-rechten). De vraag is welke maatregelen u kunt nemen.

Lees verder

Versoepeling regels voor overdracht recht van voorrang

Het recht van voorrang (prioriteit) vormt de basis van internationale octrooibescherming, waardoor de aanvrager de oorspronkelijke octrooiaanvraag binnen een jaar in het buitenland kan voortzetten met behoud van de oorspronkelijke indieningsdatum. In de afgelopen jaren is een toenemend aantal octrooien herroepen in oppositieprocedures bij het Europees Octrooibureau (EOB) vanwege een ongeldige overdracht van het recht van voorrang.

Lees verder

In hoeverre zijn experimentele data vereist in een octrooiaanvraag?

‘Dienen we meer experimenten uit te voeren om onze uitvinding te onderbouwen? Of is dit te tijdrovend en geeft het de concurrentie de gelegenheid om hun aanvraag eerder dan wij in te dienen?' Dit zijn vragen waar veel innovatieve bedrijven tegenaan lopen wanneer er een nieuwe octrooieerbare uitvinding is gedaan.

Lees verder

Podium – HelpSoq

In deze rubriek geven we een podium aan start-ups en scale-ups die baanbrekende producten of diensten ontwikkelen. Wat onderscheidt deze bedrijven en wat zijn hun ambities? Deze keer spreken we met Harpert Wouters, medeoprichter van HelpSoq.

Lees verder

Technische tekeningen

U heeft een uitvinding gedaan en u wilt hiervoor een octrooi aanvragen. Dan moet u in veel gevallen een goede technische tekening ter verduidelijking van uw vinding aanleveren. De tekenaars van V.O. kunnen u helpen bij het maken van een tekening die voldoet aan alle formele eisen die onder meer octrooibureaus hieraan stellen.

Lees verder

Leap helpt hightech-bedrijven bij het innoveren

Technologiebedrijven moeten bovenop de bal zitten als het gaat om het - tijdig – aanvragen van subsidies of financiering voor hun innovaties. Leap is een innovatieadviesbureau dat gespecialiseerd is in subsidies, bemiddelt bij financiering en bedrijven helpt innoveren. We spraken Rob Luyben, business manager bij Leap.

Lees verder