Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud

Outsourcing

Wat het belang van intellectuele eigendom is voor de markt waarin u actief bent, hoeft niemand u uit te leggen. Samen met een team van experts draagt u binnen het bedrijf de verantwoordelijkheid om de waarde van IE optimaal te benutten en te verdedigen in geval van claims en inbreuk door concurrenten. Dat geldt zowel voor bestaande producten als voor de innovaties die vanuit Research & Development ontwikkeld worden.

Maar hoe strak de werkzaamheden op uw afdeling ook georganiseerd zijn, er zijn situaties die intern lastig zijn op te vangen. Organisatorisch, vanwege piekbelasting of langdurige ziekte van een ervaren interne octrooigemachtigde. Inhoudelijk, door complexe IE-aanvragen in werelddelen waar u eerder niet actief was, of eenmalige grote projecten zoals rechtszaken en acquisities en afstotingen/verkopen met aanzienlijke commerciële of strategische belangen. In dat geval kan een externe specialist uitkomst bieden. Althans, als u een deskundige IE-partner heeft die uw business goed kent, weet wat in uw bedrijfsproces op het spel staat en een werkwijze hanteert waarin u op de juiste momenten kunt bijsturen.

Samenwerking

Helaas is de praktijk vaak anders. Om te beginnen is het al lastig genoeg om überhaupt het moment aan te zien komen dat u hulp van buiten nodig heeft, laat staan dat het altijd lukt hier tijdig en adequaat op te reageren. Ook valt het niet mee te bepalen wat jeu in die situatie het beste zelf kunt doen dan wel uit kunt besteden; de gehele zaak of een deel daarvan? Als het op dat moment aan structurele samenwerking met een IE-dienstverlener ontbreekt, gaat er veel tijd zitten in de overdracht van het werk, in een goede inhoudelijk briefing en het maken van heldere afspraken over het proces, en over, niet te vergeten –, de gewenste uitkomst. De vraag is dan ook: hoe krijgt u meer grip op de samenwerking, zowel in kwaliteit, snelheid als kostenefficiency?

White paper

V.O. heeft een white paper opgesteld die u helpt u om de samenwerking tussen uw IE-afdeling en de externe IE-partner helder te structureren. In plaats van het onbewust adhoc oplossen van incidenten werkt u volgens een weloverwogen strategie, waarbij een uitstekende balans is gevonden tussen de werkzaamheden die u zelf doet en die worden uitbesteed. De concrete voorbeelden en cases, en ook de tips en valkuilen zoals hier gepresenteerd, zijn gebaseerd op de jarenlange ervaring van V.O. Patents & Trademarks met het beschermen van IE-belangenrechten. Essentiële juridische, organisatorische en strategische issues die een rol kunnen spelen bij een dergelijke samenwerking komen aan bod. Download hier onze white paper en ontdek ook hoe u de optimale balans bereikt.