Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud
q

Eco-Runner Team Delft

Eco-Runner Team Delft bouwt elk jaar een auto op waterstof. Dit jaar is het doel om een waterstofauto te ontwerpen die de openbare weg op kan. Niet het winnen van een wedstrijd, maar kennis delen is nu de centrale motivatie. V.O. ziet de waarde hiervan voor de maatschappij. Daarom sponsoren wij het team sinds 2024 en staan we dit bij met onze kennis en juridisch advies.

Van een wereldrecord naar blijvende impact

Al sinds 2006 bouwt Eco-Runner Team Delft waterstofauto’s. In 2023 verbraken ze zelfs een wereldrecord tijdens een wedstrijd op het circuit in Immendingen in Duitsland. Op één tank met slechts 950 gram waterstof, legde de auto maar liefst 2.488,5 kilometer af. De studenten hebben dus een echte winnaarsmentaliteit en de ambitie om grenzen te verleggen. Ze laten de wedstrijden (voor nu) achter zich en gaan aan de slag met een serieuzer doel: het bouwen van een auto die op de openbare weg mag rijden. Daarmee hopen ze meer interesse voor deze techniek op te wekken en verdere ontwikkelingen rond waterstofauto’s aan te zwengelen.

Opnieuw het wiel uitvinden?

Omdat elk jaar een nieuw team met studenten klaarstaat bij Eco-Runner Team Delft, gaat dat ook elk jaar aan de slag met een nieuwe auto. Dat betekent echter niet dat er geen continuïteit of langetermijndoelen zijn. Wel betekent het een aangescherpte visie. Elk jaar een nieuwe auto, die gebruikmaakt van de kennis van de auto’s ervoor. Zo vinden ze dit jaar graag opnieuw het wiel uit in een nieuwe setting. Want er bestaat nog geen waterstofauto die in Nederland de openbare weg op kan. Eco-Runner loopt hierin voorop in de ontwikkeling van de waterstofauto.

Onze ondersteuning

V.O. staat voor Eco-Runner klaar met juridisch advies en kennis over octrooien. Waar bij andere innovaties geheimhouding essentieel is, ligt dat bij dit project anders. Tenslotte willen de studenten ook kennis ontsluiten die andere partijen kunnen gebruiken om de ontwikkeling van de waterstofauto vooruit te helpen. Wij helpen het team dus vooral met onze kennis over octrooien op andere uitvindingen. Zodat alles wat het Eco-Runner Team Delft ontwikkelt, geen inbreuk maakt op andere octrooien. Maar we denken ook met ze mee over de toekomst. Bijvoorbeeld bij het vastleggen van hun ideeën in juridische documenten. Zo kunnen ze een basis leggen waar een volgend team op door kan gaan.

Lees meer over de ambities van Eco-Runner Team Delft in de Klantcase.