Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud

36e Jaarlijkse Conferentie MARQUES 2022

Hotel Riu Plaza España, Calle Gran Vía, Madrid, Spanje

MARQUES is de Europese vereniging die sinds 1986 de belangen van merkhouders behartigt.

De missie van MARQUES is het opleiden en bevorderen van de professionele ontwikkeling van merkhouders bij de selectie, het beheer, de bescherming en de exploitatie van hun merken binnen een wereldwijde economie: het creëren van een forum voor de vrije uitwisseling van ideeën en informatie en het bieden van een effectief platform voor de vertegenwoordiging van hun belangen.

De jaarlijkse MARQUES-conferentie van 2022 wordt gehouden in Madrid, dat bijna precies in het geografische hart van het Iberische schiereiland ligt. Madrid werd officieel de nationale hoofdstad van Spanje door Filips III, een hele generatie nadat Filips II het hof in 1561 naar Madrid had gebracht.

Bij de wederopbouw en het herstel na de pandemie zal de MARQUES-jaarconferentie van dit jaar in het teken staan van ‘celebrating marks’. De conferentiesessies zullen in het bijzonder ingaan op de vraag hoe duurzaamheid en nieuwe technologieën de toekomst van merken zullen vormgeven. Onderwerpen die aan bod komen zijn onder meer kunstmatige intelligentie (AI) en blockchain; digitale geschillenbeslechting; hoe duurzaamheid te integreren en er prioriteit aan te geven; reageren op externe disruptie; virtuele/augmented reality en deep fakes; branding van innovatieve producten; en handhaving in de metaverse. Er zullen ook panels zijn over jurisprudentie van het HJEU en het Gerecht, rechterlijke benaderingen van parasitaire concurrentie en internationale strategieën voor modelbescherming.

V.O. is sponsor van de 36e Jaarlijkse Conferentie MARQUES.