‘Een octrooigemachtigde zet praktijk, de uitvinding, om in theorie, het octrooi. Het octrooi biedt vervolgens mogelijkheden voor allerlei praktische toepassingen.’
Matthijs Roelofs studeerde Werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente, waar hij zijn BSc behaalde. Hij studeerde af aan de Technische Universiteit Eindhoven in zowel Werktuigbouwkunde als Wetenschap en Technologie van Kernfusie.
Hij specialiseerde zich in systeem- en regeltechniek voor kernfusieplasma. Tijdens zijn studie liep Matthijs stage bij het Princeton Plasma Physics Laboratory. Zijn scriptie schreef hij aan de Princeton-universiteit.
Vervolgens ging Matthijs als unit engineer aan de slag bij ExxonMobil, bij de raffinaderij in Rotterdam. Daar kwam hij in aanraking met verscheidene aspecten van de grootschalige industrie, zoals onderhoud, projectmanagement en ontwerp. In 2020 trad hij in dienst bij V.O. als octrooigemachtigde in opleiding.
Per 1 januari 2023 zijn drie nieuwe partners toegetreden tot V.O., te weten octrooigemachtigden Jetze Beeksma, Henri van Kalkeren en Martin Klok.Lees verder
Via de jaarlijkse IGEM-competitie (International Genetically Engineered Machine) kunnen studenten maatschappelijke problemen aanpakken door middel van synthetische biologie.Lees verder
Forum Entreprises biedt in de regio Luik exclusieve mogelijkheden om met name masterstudenten werktuigbouwkunde en toegepaste wetenschap en hun toekomstige werkgevers met elkaar in contact te laten komen.
In samenwerking met de andere Vlaamse universiteiten organiseert de Universiteit Gent jaarlijks de Interuniversitaire Job Market for Young researchers, waar werkgevers in contact komen met masters en postdocs om interessante vacatures te bespreken. De Job Market for Young researchers biedt ook een gratis cv-reviewservice, snelle carrièrecoaching en een brede waaier aan carrière-ontwikkelingsworkshops voor werkzoekenden.