‘Octrooien kunnen voor en tegen je werken. In de technologie gedreven economie is het essentieel voor succes om een eigen IP portfolio op te bouwen en de risico's van de IP-rechten van concurrenten te beperken.’
Tamara Elmore is Nederlands en Europees octrooigemachtigde en United States patent agent. Ze begon haar carrière bij een groot farmaceutisch bedrijf in Zwitserland. Vervolgens trad ze bij een IE-kantoor in Boston in dienst als US Patent Agent. In 2009 maakte zij de overstap naar V.O. waar ze werkzaam is als octrooigemachtigde in de sectie Chemistry & Life Sciences.
Zij streeft ernaar om haar cliënten te voorzien van alle informatie en analyses, zodat zij weloverwogen belangrijke, zakelijke beslissingen kunnen nemen over complexe zaken met betrekking tot hun intellectuele eigendom.
Tamara’s focus ligt bij het verwerven van octrooibescherming voor de uitvindingen van haar cliënten en het strategisch beheren van hun octrooiportefeuilles. Verdere houdt zij zich in haar praktijk bezig met analyses van de geldigheid van octrooien, inbreuk en IE due diligence.
Werkervaring
Octrooigemachtigde, V.O. (2009-heden)
United States Patent Agent, Ropes & Gray (2006-2009)
European Patent Attorney trainee, Hoffman La-Roche (2005)
Post-doc, Universiteit van Zurich (2002-2004)
Opleiding
Master in Intellectual Property, ETH, Zurich (2005)
PhD in Molecular Biology, University of Texas Southwestern (2002)
MSc in Zoology, Texas Tech University (1995)
Directories
Recognized as IP Star and ranked among the ‘Top 250 Women in IP’ (2023) by Managing Intellectual Property
Publicaties
Elmore T, Reach-through royalty provisions in licensing contracts; The Berkeley Electronic Press (bepress) 2005 http://www.bepress.com/ndsip/reports/art2
Elmore T, Ignell R, Carlson JR, Smith DP. Targeted mutation of a Drosophila odor receptor defines receptor requirement in a novel class of sensillum. J Neurosci. 2003 Oct 29;23(30):9906-12.
Elmore T, Smith DP. Putative Drosophila odor receptor OR43b localizes to dendrites of olfactory neurons. Insect Biochem Mol Biol. 2001 Jun 22;31(8):791-8.
Elmore T, Rodriguez A, Smith DP. dRGS7 encodes a Drosophila homolog of EGL-10 and vertebrate RGS7. DNA Cell Biol. 1998 Nov;17(11):983-9.
Voor de proceskostenveroordeling in rechtszaken over de handhaving van intellectuele eigendomsrechten (IE) is een bijzondere regeling opgenomen in de wet. De rechter heeft echter in zijn oordeel over de vergoeding van proceskosten voldoende ruimte om met alle omstandigheden van het geval rekening te houden. Dit blijkt uit het oordeel in de procedure tussen Samsung Bioepis […]Lees verder
Deze zomer rondden een tiental trainees van V.O. met succes de interne octrooigemachtigdenopleiding van V.O. af. In juli ontvingen Vicky Andréka, Leen Beller, Raimondo Cau, Tamara Idema, Monika Jędrzejczyk, Martin Pekař, Matthijs Roelofs, Senne Plessers, Sara Tekavec en Lydia Schenk op feestelijke wijze hun certificaat.Lees verder
IAM Patent 1000 heeft onze praktijk in Nederland, België en Duitsland geëerd met respectievelijk een gouden, zilveren en bronzen aanbeveling. Verder gaan voor Nederland individuele aanbevelingen naar Leo Jessen, Hajo Kraak, Bernard Ledeboer, Otto Oudshoorn en Frits Schut. Voor België zijn dat Annemie Jaeken, Marco Molling en Annemie Swinnen, en voor Duitsland Bettina Hermann en […]Lees verder
CORPUS Congress Centre, Willem Einthovenstraat, Oegstgeest
Dutch Life Sciences conference is Nederlands meest toonaangevende life sciences evenement. Het heeft zich gepositioneerd als dé jaarlijkse ontmoetingsplaats voor zowel Nederlandse als internationale spelers. Het evenement brengt toonaangevende CEO's van biotech-, farmaceutische en medische bedrijven, hoofden van R&D, academici en life sciences investeerders uit de gezondheidszorg samen om te netwerken ter bevordering van de vertaling van uitvindingen naar bijvoorbeeld therapieën, medische hulpmiddelen en diagnostische distributie in en door het gezondheidszorgsysteem.
Het biedt een unieke gelegenheid voor discussies, panelpresentaties en productdemonstraties en om nieuwe bedrijven te ontmoeten, wat de weg vrijmaakt voor nieuwe zakelijke samenwerkingen.
De conferentie behandelt 8 hoofdthema's, waarbij 'Schaalvergroting: door innovaties, partnerschappen en bedrijfsstrategieën' een consistent onderliggend thema zal zijn. Onze gewaardeerde sprekers en thought leaders zullen de nieuwste trends, geavanceerde technologieën en baanbrekende bedrijfsstrategieën verkennen die het life sciences landschap opnieuw vormgeven.
Dutch Life Science Conference wordt gesponsord door V.O.