Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud
q

Nieuws

Nieuw octrooiclassificatiesysteem dichterbij

De realisatie van een nieuw wereldwijd octrooiclassificatiesysteem, als opvolger van het nu in gebruik zijnde International Patent Classification-systeem (IPC), is onlangs een stap dichterbij gekomen.

Lees verder

Griffierechtstelsel aangepast

Griffierecht is het bedrag dat partijen moeten betalen als bijdrage in de kosten van een procedure, strafzaken uitgezonderd. Deze betalingsverplichting geldt in principe voor beide partijen, maar er zijn enkele uitzonderingen.

Lees verder

Terugblik op Dutch Design Week

De Dutch Design Week (DDW), die plaatsvond in de laatste week van oktober, heeft ook dit jaar op veel publieke belangstelling mogen rekenen. Eindhoven was voor de negende opeenvolgende keer het decor van tal van manifestaties rondom "design".

Lees verder

NL Octrooicentrum, divisie van Agentschap NL

Het is u vast niet ontgaan dat Octrooicentrum Nederland tegenwoordig NL Octrooicentrum heet. Lees verder

Tarievenbeleid VEREENIGDE merkaanvragen vereenvoudigd

Uw merk is de identiteit van uw onderneming. Om tegen concurrenten te kunnen optreden die een verwarringwekkend gelijkend merk gebruiken, is het noodzakelijk om uw merk via een merkregistratie te beschermen. Lees verder

Merkbescherming in de Nederlandse Antillen opgedeeld

De Nederlandse Antillen zijn per 10 oktober 2010 ontmanteld. Als gevolg daarvan is ook het voorheen bestaande Antilliaanse merkenregister opgedeeld. In de nieuwe entiteiten (de BES-eilanden en Curaçao en St. Maarten) zijn merken afzonderlijk beschermd.

Lees verder