Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud
q

Nieuws

De flexibele vakman tegenover de starre ‘gemiddelde’ vakman

Volgens Artikel 123 (2) van het Europees Octrooiverdrag (EOV) mogen in procedures voor het Europees Octrooi-bureau in een octrooiaanvrage geen wijzigingen worden voorgesteld die niet gedekt worden door de inhoud van de aanvrage zoals die is ingediend. De bedoeling van dat artikel was dat de uitvinding in de tijd niet mag gaan verschuiven naar iets wat pas later is uitgevonden. In de interpretatie van dit ene artikel schuilt een probleem.

Lees verder

V.O. wint MIP Award

Voor de derde maal heeft V.O. de MIP Global Award for The Netherlands Prosecution IP Firm of the year in de wacht gesleept.

Lees verder

Octrooieren ook effectief voor het midden- en kleinbedrijf

Kleine en middelgrote bedrijven blijken, net als grote bedrijven, te profiteren van de bescherming van innovatieve producten via octrooien. Dit is in tegenstelling tot wat tot nu toe over het algemeen werd verondersteld. Wel kiezen mkb-bedrijven veel minder vaak dan grote bedrijven voor octrooibescherming. Dat blijkt uit onderzoek onder Vlaamse bedrijven, waarvan de resultaten afgelopen juni zijn gepubliceerd in het wetenschappelijke Journal of Product Innovation Management . De onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen en de KU Leuven roepen mkb-bedrijven op hun octrooistrategie te heroverwegen.

 

Lees verder