Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud
q

Nieuws

Extra mogelijkheden om inbreuk te voorkomen

In geval van inbreuk op intellectuele-eigendomsrechten is een snelle aanpak vaak van belang. Naast een kort geding ter voorkoming van inbreuk voorziet de Europese wetgeving sinds enige tijd in een aantal andere snel inzetbare instrumenten.

Lees verder

Darfurnica: de kunst van de nuance

Een recente IE-kwestie die veel aandacht in de media en van politici heeft gekregen, betreft de Darfurnica-zaak. Kunstenares Nadia Plesner heeft in haar schilderij Darfurnica een Afrikaans kindje afgebeeld dat een handtas van Louis Vuitton draagt.

Lees verder

Gemeenschapsoctrooi zonder Europese Octrooirechtbank?

In de afgelopen jaren heeft de Europese Commissie een aantal voorstellen gedaan om de octrooiverlening en -handhaving in Europa goedkoper te maken en zo innovatie te bevorderen.

Lees verder

Focus op BRIC: Rusland

De historische en territoriale betrekkingen van de RussischeFederatie met enerzijds de VS en anderzijds Europa zijn weerspiegeld in de houding die het land inneemt ten opzichte van intellectuele-eigendomsbescherming.

Lees verder

Kantoor München blijkt sterke troef

Begin 2008 opende VEREENIGDE een fullservicevestiging in München, met één octrooigemachtigde.

Lees verder

Amerikaans hooggerechtshof weigert het makkelijker te maken om octrooien ongeldig te verklaren

In de VS geldt dat de rechter in inbreukzaken terughoudender moet zijn dan de octrooiverlenende instantie (USPTO) om te beslissen dat conclusies van een octrooi ongeldig zijn.

Lees verder