Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud
q

Nieuws

In de prijzen bij Managing IP

Op 21 juni vond voor de 18e keer de jaarlijkse prijsuitreiking plaats door Managing IP. Deze ceremonie werd traditiegetrouw gehouden in Londen, in aanwezigheid van meer dan 500 gasten. Prestigieuze prijzen in een groot aantal categorieën van IE-diensten werden toegekend aan een selectie van gerenommeerde IE-kantoren uit Europa, het Midden-Oosten en Europa (EMEA).

Lees verder

Subsidie- en financieringsmogelijkheden voor IE

IE speelt een cruciale rol in de ontwikkeling van innovatieve producten en technologieën. Om bedrijven met een actief innovatiebeleid te stimuleren, zijn er veel subsidies en financieringsmogelijkheden in het leven geroepen, zoals Horizon Europe, het SME Fund, Eurostars, de Innovatiebox, de RVO-regeling Innovatiekrediet, KIEM en BBIR innovatie in opdracht. Hieronder volgt een korte introductie.

Lees verder

Grote Kamer van Beroep doet uitspraak over plausibiliteit

De Grote Kamer van Beroep van het Europees Octrooibureau heeft op 23 maart 2023 een uitspraak gedaan over ‘plausibiliteit’. Peter de Lange, octrooigemachtigde bij V.O.: “Voor de praktijk is dit een belangrijke uitspraak, vooral voor farma, life sciences en chemie. In die gebieden moet je altijd nagaan of de cliënt voldoende experimentele gegevens heeft om de uitvinding te onderbouwen in de aanvraag.

Lees verder

Nieuw Europees octrooisysteem van start

Vanaf 1 juni is het nieuwe Europese octrooisysteem van kracht en opent het Eengemaakt octrooigerecht (Unified Patent Court, UPC) eindelijk zijn deuren. Daarmee zijn de voorbereidingen afgerond die al in 1975 waren begonnen om een echt Europees octrooigerecht op te richten.

Lees verder