Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud
q

Nieuws

ISO25010 meet kwaliteit van software

In de periferie van het vakgebied van V.O. – het beschermen van intellectueel eigendom – zijn er meerdere zakelijke dienstverleners betrokken. Zij kunnen uw onderneming helpen, vooral wanneer die nog in ontwikkeling is en kunnen zo de waarde van uw onderneming verhogen. Lees verder

Birkenstock-beeldmerk wordt de voet dwars gezet

Het Duitse schoenenmerk Birkenstock is vooral bekend van de sandalen met het unieke, anatomisch gevormde voetbed. Het bedrijf had de afbeelding van het patroon van de zool van hun schoenen als Benelux-beeldmerk laten vastleggen. Een poging om dit ook als EU-merk te laten inschrijven, mislukte.

Lees verder

Smart watches en activity trackers

Apple Watch, Fitbit Charge, Samsung Galaxy Watch, Garmin Vivosmart: zomaar een greep uit de talloze smart watches en activity trackers die ons moeten helpen om gezonder te leven. Met hun ingebouwde sensoren meten en analyseren ze onze hartslag, onze calorieverbranding en ons slaapritme.

Lees verder

Een octrooi­rechts­zaak kan niet zonder een octrooi­gemachtigde

Van tijd tot tijd halen rechtszaken over octrooien de krantenkoppen. Meestal gaan die over grote multinationals die in vele landen over de hele wereld met elkaar in de clinch liggen. U zult vast weleens gehoord hebben van de geschillen tussen Samsung en Apple.

Lees verder