Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud
q

Nieuws

EOB verbiedt dubbele octrooiering

In een recente beslissing (T 307/03) heeft een Kamer van Beroep van het Europees Octrooibureau (EOB) bepaald dat niet meer dan één octrooi per uitvinding mag worden verleend.

Lees verder

Juridische overwinning voor het bekende merk

De rechtspositie van houders van een bekend merk is versterkt door een recente uitspraak van het Hof van Justitie van de Europese Gemeenschap (Hof).

Lees verder

Octrooi-expert of octrooigemachtigde?

Onlangs is door de Reclame Code Commissie een uitspraak gedaan in een zaak tegen een "octrooi-expert" die geen octrooigemachtigde was.

Lees verder

Groene uitvindingen

Uitvindingen lossen problemen op, doorgaans met technische middelen. Een bijzonder milieuvriendelijke uitvinding is het perpetuum mobile, het apparaat dat blijft voortgaan zonder externe energie te verbruiken.

Lees verder

Octrooibox verruimd

Het Ministerie van Financiën heeft recent een aantal maatregelen getroffen om meer bedrijven te interesseren voor de zogeheten octrooibox. Lees verder

Europees octrooigemachtigden

In augustus kregen zowel Annemie Jaeken als Frits Michiels, werkzaam in respectievelijk Den Haag en Amersfoort, het goede nieuws te horen dat zij geslaagd zijn voor het examen Europees Octrooigemachtigde.

Lees verder

Huub Maas naar kantoor Amersfoort

Vanaf 1 september heeft dr. ir. E.P.M. (Huub) Maas, Europees octrooigemachtigde, werkzaam voor de sectie Chemistry and Life Sciences, het kantoor Den Haag verruild voor kantoor Amersfoort. Lees verder