Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud
Hightech & Electronics

Brunel Solar Team

Het Brunel Solar Team neemt deel aan de Bridgestone World Solar Challenge, een race met zonneauto’s in Australië.

Maar liefst zeven keer behaalde dit studententeam van de TU Delft de wereldtitel met hun zelfgebouwde zonneauto. V.O. sponsort het team sinds 2015 en staat hen bij met juridisch advies rond bescherming van het intellectueel eigendom.

Innoveren om te winnen

In de Bridgestone World Solar Challenge racen studententeams van universiteiten uit de hele wereld van Darwin naar Adelaide. Ze moeten de snelste auto op zonne-energie ontwerpen en met de hand bouwen. Het team zoekt de grenzen op van wat op dat moment haalbaar is en werkt met de nieuwste technieken en materialen. Lennart Hessels, teamleider van het Brunel Solar Team: “We zijn een high performance team en innoveren continu. Dat doen we samen met onze partners. We nemen daarmee een pioniersrol in in de ontwikkeling van de personenauto’s van de toekomst.”

‘Ze begrijpen de dynamiek van ons team heel goed: ze denken mee en zijn flexibel. Zo kunnen wij ons volledig focussen op de wedstrijd.’

Lennart Hessels – Team Captain, Brunel Solar Team

Activate your ideas

V.O. maakt de studenten bewust van het belang van het beschermen van hun innovaties. “Het enthousiasme en de uitdaging die ze elke race weer aan de dag leggen, sluit heel goed aan op onze slogan ‘Activate your ideas!’ Zij zitten vol met goede ideeën en weten die om te zetten in nieuwe innovaties die helpen bij het winnen van de wedstrijd. En voor een betere wereld natuurlijk!”, aldus Annelies de Bosch Kemper.

“Voor het Brunel Solar Team is de geheimhouding van hun innovaties essentieel. Wij helpen door de overeenkomsten die het team met bijvoorbeeld hun partners sluit, tegen het licht te houden, en op basis van die bevindingen staan we ze bij in de verdere stappen van de onderhandeling of in de heronderhandelingen.”

Lennart Hessels: “Het is fijn dat V.O. ons juridisch bijstaat. Die expertise hebben we niet in het team. Ze begrijpen de dynamiek van ons team heel goed: ze denken mee en zijn flexibel. Het is echt een samenwerking die gestoeld is op wederzijds vertrouwen. Wij kunnen echt bouwen op V.O. Zo kunnen wij ons concentreren op de wedstrijd.”

Juridische Quick Scan

De dienstverlening aan het Brunel Solar Team is vergelijkbaar met de Juridische Quick Scan die V.O. aanbiedt: de advocaten van V.O. controleren of diverse IE-kwesties contractueel goed geregeld zijn. Uit de Quick Scan blijkt dus of er documenten zijn die extra aandacht moeten krijgen.

V.O. biedt de Quick Scan tegen een aantrekkelijk tarief aan. Meer informatie over de Juridische Quick Scan vindt u hier.

Meer over de expert

Jasper Groot Koerkamp

Jasper Groot Koerkamp

  • Europees en Nederlands octrooigemachtigde, European Patent Litigator
  • Partner
Annelies de Bosch Kemper-de Hilster

Annelies de Bosch Kemper-de Hilster

  • Advocaat
  • Registered UPC Lawyer
  • Senior associate
Meer experts