Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud

‘Hartslagsleutel’ wint de VIC2015

De Cardio Acces Key van Science & Technology Corporation wint de Veiligheid Innovatie Competitie (VIC2015). De competitie, met Slimme toegangscontrole als thema, werd georganiseerd door het ministerie van Veiligheid en Justitie, het ministerie van Defensie, de Nationale Politie en de Koninklijke Marechaussee. Naast een contract ter waarde van € 200.000 ontving de winnaar ook een Octrooivoucher van V.O.

De Cardio Acces Key werkt met de eigen hartslag als uniek kenmerk. Polsband om, hartslag meten en de sleutel werkt de hele dag. Doorknippen of afdoen zet de polsband weer ‘op slot’. Veilig, simpel en innovatief, grote gebruikerswaarde en breed toepasbaar, aldus de jury.

De polsband won gisteren van vier andere finalisten die geselecteerd waren uit de 21 inzendingen. Ubiqu Access BV eindigde op de tweede plaats, met een slimme toepassing van de telefoon als universele en unieke sleutel. De derde plaats was voor ViNotion met een intelligent camerasysteem waarmee voertuigen simpel te identificeren zijn, ook zonder de kentekengegevens. De nummers vier en vijf (Respond en Technolution) baseerden hun technologie op de mobiele telefoon met een SmartTrace.

S[&]T Corporation gaat de hoofdprijs, een contract ter waarde van twee ton, gebruiken om het idee van de Cardio Acces Key nader uit te werken. De NIDV bood de winnaar gisteren een stand aan tijdens het NIDV-congres op 19 november a.s.

V.O. Patents & Trademarks gaf ook dit jaar de winnaar een octrooivoucher.

De slotdag van de VIC 2015 vond plaats in Den Helder, op Zr.Ms. Karel Doorman, het grootste Nederlandse marineschip. Bezoekers kregen naast vijf boeiende presentaties en een interview met de winnaar van vorig jaar, Embedded Acoustics, ook een rondleiding over dit prachtige nieuwe schip.

De VIC2015 leverde 70 initiële belangstellende MKB’ers op en uiteindelijk 21 daadwerkelijke inzendingen. Mooie oogst, zei juryvoorzitter brigadegeneraal Gerard Koot van Defensie. Het thema Slimme toegangscontrole weet blijkbaar voldoende te prikkelen. Kijk voor meer informatie over de VIC2015 vindt u op de website van het ministerie van Veiligheid en Justitie.

Bekijk ook deze experts

Annemie Jaeken

Annemie Jaeken

  • Europees, Nederlands en Belgisch octrooigemachtigde, European Patent Litigator
  • Partner
Mohammad Ahmadi Bidakhvidi

Mohammad Ahmadi Bidakhvidi

  • Europees en Nederlands octrooigemachtigde, European Patent Litigator
  • Associate
Meer experts