Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud

Activate your ideas – kolom door Cees Jansen

Het zal u niet zijn ontgaan, onze nieuwsbrief heeft een metamorfose ondergaan. Tegelijkertijd hebben we ook een nieuwe slogan gelanceerd: Activate your ideas.

De drie woorden uit de slogan zijn ons op het lijf geschreven. In ons vakgebied van IE zijn we elke dag bezig met uw ideeën. Onze ambitie is dat we meehelpen om uw ideeën te activeren én dat uw organisatie er tegelijkertijd ook bedrijfseconomisch beter van wordt. Eigenlijk doen we dat al jaren in de praktijk, de slogan Activate your ideas zie ik dan ook als een bevestiging van onze rol.

Vaak sparren we met onze klanten op een strategisch niveau over innovatie- en IE-onderwerpen. Wat zijn de ambities en plannen voor de lange termijn? Wat is de juiste timing? Hoe zit het met concurrenten en octrooien van derden? Moet er, naast de bescherming van rechten, ook nog op andere zaken worden gelet?

Al dat soort vragen komen aan de orde en daarover adviseren we dan ook graag. Ik voel me vaak een onderdeel van het project, niet zomaar een adviseur die zijn advies afgeeft en weer vertrekt. Juist die positie en mentaliteit zorgen ervoor dat V.O. in veel gevallen een duidelijk aanwijsbare bijdrage levert aan het succes van een project.

Activate your ideas verwoordt voor mij ook waar het allemaal om draait: uw innovatieve ideeën en vindingen en onze fascinatie en verdere bijdrage daaraan. Juist al die uitvinders, onderzoekers en vernieuwers én hun verhalen krijgen in deze nieuwsbrief meer aandacht.

Ik zie gelukkig dat de innovatiekracht de laatste jaren toeneemt en technische ideeën weer de ruimte krijgen. Het is iets dat ons allemaal bindt bij V.O., de liefde voor innovatie. Het is dan ook een voorrecht dat we elke dag in de keukens mogen kijken van de meest vooruitstrevende en innovatieve bedrijven en instituten van Europa.

Vanzelfsprekend hoop ik dat u veel leesplezier en inspiratie beleeft aan onze nieuwe nieuwsbrief.

Bekijk ook deze experts

Bart Jan Niestadt

Bart Jan Niestadt

  • Europees, Nederlands en Belgisch octrooigemachtigde, European Patent Litigator
  • Partner
Mohammad Ahmadi Bidakhvidi

Mohammad Ahmadi Bidakhvidi

  • Europees en Nederlands octrooigemachtigde, European Patent Litigator
  • Associate
Meer experts