Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud

Column – ‘Kies wat je wilt beschermen’

Van oudsher staan de merken Triumph en Sloggi bekend om hun innovaties op de lingeriemarkt. De Triumph Group wil altijd voorop lopen als het gaat om haar expertise in comfort, stijl en pasvorm van lingerie.

De nieuwe productlijnen/collecties die wij introduceren, worden altijd gedreven door de wensen van onze klanten en consumenten wereldwijd. Wij zullen alleen nieuwe producten en ontwerpen creƫren als er een markt voor is.

Innovatie en vindingrijkheid zitten in het DNA van Triumph. Het bedrijf begon in 1886 met het maken van korsetten. In 1970 introduceerde Triumph de eerste ultra-lichtgewicht Lycra en Nylon beha’s. Na verschillende bestsellers kwam Triumph met een baanbrekend maatconcept: de Fit Smart beha. Een bekroonde innovatie op basis van 4D-technologie, waarbij slechts vier maten nodig zijn om een oorspronkelijke maat-range van bijna veertig maten te passen. Door een uniek systeem van stoflagen en naaitechnologie past het product zich aan alle individuele maten van vrouwen aan.

Het intellectuele eigendom dat voortvloeit uit de innovaties die Triumph maakt, moet uiteraard worden beschermd tegen namaak door concurrenten. Maar wij maken altijd een kosten-batenanalyse. Wij bepalen nauwkeurig of onze concepten en ontwerpen kunnen worden beschermd. Dit kan kostenintensief zijn, vooral in een snel veranderende mode-industrie. Voor ons is het daarom niet altijd zinvol om al onze ontwerpen met een octrooi te beschermen. Tegen de tijd dat het octrooi is verleend en er een mogelijke inbreukzaak is, is de collectie meestal al van de markt. Naast de bescherming van een beperkt aantal langdurige modellen, richten wij ons daarom vooral op de bescherming van onze uitvindingen wanneer deze technisch onderscheidend zijn. Dat doen we bijvoorbeeld voor het hele Fit Smart-concept via de Duitse Gebrauchsmuster, ook wel bekend als het gebruiksmodel. Dat geeft ons in wezen dezelfde rechten als een octrooi.

Klemens Moeslinger – Global Head of Innovation, Triumph International GmbH

Bekijk ook deze experts

Annemie Jaeken

Annemie Jaeken

  • Europees, Nederlands en Belgisch octrooigemachtigde, European Patent Litigator
  • Partner
Bart Jan Niestadt

Bart Jan Niestadt

  • Europees, Nederlands en Belgisch octrooigemachtigde, European Patent Litigator
  • Partner
Meer experts