Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud

i-team Global haalt synergie uit gecombineerde bescherming

i-team Global heeft als producent van hoogwaardige schoonmaakmachines, -producten en -hulpmiddelen één gericht doel: het schoonmaakproces voor de zakelijke markt vereenvoudigen en het plezier in schoonmaken terugbrengen.

Een aanpassing op een licentieovereenkomst was de aanleiding om de bescherming van hun intellectuele eigendom tegen het licht te houden.

Het Eindhovense bedrijf is actief in 75 landen en heeft een uitgesproken filosofie, vertelt directeur Frank van de Ven. “We laten klanten op een andere manier over schoonmaken nadenken. Dat doen we door te informeren, te innoveren en te inspireren. Die filosofie zie je in alles terug bij ons bedrijf. Zo heeft het kantoor bijvoorbeeld een één-op-één nagebouwd fastfood-restaurant, een bus en een kinderdag­verblijf. Dat is allemaal met het doel om de producten op locatie, in de werksituatie, te laten ervaren.”

Innovatie zit in de genen

i-team Global biedt een breed palet van innovatieve schoonmaakoplossingen aan. Elke innovatie moet bijdragen aan de vijf iconen: faster, cleaner, greener, safer en better. Paradepaardje is de i-mop: een schrob-zuigmachine die intelligent en handzaam schrobt en dweilt. i-mop machines reinigen sneller dan conventioneel dweilen en schrobben én zijn ook veel praktischer en prettiger in gebruik.

Nieuwe licentieafspraken

“De basistechniek van i-mop is beschermd door een Duits octrooi. Door uitbreiding van onze markt­activiteiten en innovaties knelden de afspraken in de licentie”, vertelt Van de Ven. Daarom vroeg i-team Global V.O. om hulp bij de heronderhandeling van de licentieovereenkomst. i-team Global had al heel veel waarde voor de octrooihouder gegenereerd. “Dat besefte de octrooihouder ook. In goede samenwerking heeft V.O. vervolgens een betere licentieovereenkomst onderhandeld.”

Creëren van meer synergie

De licentie voor de i-mop is één onderdeel van het IE-portfolio van de schoonmaakinnovator. V.O. helpt i-team ook bij het bewaken van haar eigen merken en octrooien. i-team Global was eerst vooral gefocust op productontwikkeling voor hun klanten. Van de Ven: “Dankzij V.O. zagen we in dat we strategischer konden omgaan met ons intellectuele eigendom en dat we synergie kunnen creëren door de combinatie van verschillende vormen van bescherming.”

Partners

De samenwerking tussen i-team Global en V.O. verloopt prettig, vindt Van de Ven: “Ik vind het fijn dat V.O. niet afwacht, maar meedenkt. Ze komen ook regelmatig langs. Dat vind ik ook belangrijk, want dat is de beste manier om fysiek te laten zien waar we mee bezig zijn. Daarom betrek ik ze ook bij onze strategie en bedrijfsevenementen. Ik zie ze als partners.”

Bekijk ook deze experts

Annemie Jaeken

Annemie Jaeken

  • Europees, Nederlands en Belgisch octrooigemachtigde, European Patent Litigator
  • Partner
Mohammad Ahmadi Bidakhvidi

Mohammad Ahmadi Bidakhvidi

  • Europees en Nederlands octrooigemachtigde, European Patent Litigator
  • Associate
Meer experts