Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud

Kantoor München blijkt sterke troef

Begin 2008 opende VEREENIGDE een fullservicevestiging in München, met één octrooigemachtigde.

Inmiddels werken er vier gemachtigden en één gemachtigde in opleiding. Binnenkort wordt een tweede gemachtigde in opleiding aan het team toegevoegd. Hun expertise strekt zich uit van de Duitse wet- en regelgeving tot die van Australië, het Verenigd Koninkrijk en de VS.

De internationale uitstraling van het kantoor heeft bijgedragen aan een flinke toename van het aantal zaken waar de collega”s in de Bayerstrasse zich over buigen. Zo nemen zij veel in Duitsland lopende octrooiaanvragen voor Nederlandse cliënten van VEREENIGDE in behandeling.

In het centrum van het Europese octrooiwezen
De kracht van de Duitse vestiging schuilt in de combinatie van een Europese focus en kennis van Duitse IE-procedures. Kantoormanager Bettina Hermann: "Wij zijn een echt Duits kantoor, met ervaring en bevoegdheden ten aanzien van alle vormen van bescherming. Voor Duitsland en Europa, op het gebied van octrooien, merken en modellen. Dat trekt Duitse klanten aan, met name uit de regio München zelf, die bruist van de innovatieve bedrijvigheid. Tegelijkertijd beseffen we dat we letterlijk in het centrum van het Europese octrooiwezen opereren. Relaties van binnen en buiten Europa moeten erop kunnen vertrouwen dat ze bij ons aan het juiste adres zijn. Dat vertrouwen komt niet vanzelf. Het moet voortvloeien uit een solide, klantvriendelijke aanpak, een bewezen deskundigheid op tal van technologische terreinen en een billijke tariefstructuur.
Het München-team is tevreden over de ontwikkelingen, zeker tegen de achtergrond van een haperende wereldeconomie. Hermann en consorten zijn optimistisch over de toekomst. Daar is ook alle reden toe. In juli verhuizen we van de Bayerstrasse naar een ruimere locatie aan de Rindermarkt, die een modernere ambiance biedt en berekend is op doorgroei.

Seminar in de patent hub van Europa
Om haar aanwezigheid in München verder te onderstrepen en de buitenwacht uitgebreid te informeren over het herziene Europees Octrooiverdrag, organiseert VEREENIGDE van 18-20 september een seminar in München. Het evenement richt zich vooral op relaties buiten Europa en heeft dan ook als thema European Patent Strategies 2011. Initiatiefneemster Bettina Hermann ziet alle lijnen hierin mooi samenkomen: VEREENIGDE heeft echt wat te melden waar het gaat om IE-bescherming in internationaal verband. En wat is een beter denkbare locatie daarvoor dan München? Met vestigingen van het Europees Octrooibureau, het Duitse Octrooien Merkenbureau, het Duitse Federale Octrooigerecht ün twee Districtsgerechten voor inbreukzaken is München met recht de patent hub van Europa.

""