Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud

Mampaey nummer 1 van Innovatie Top 100

“The only constant is innovation”, luidt de bedrijfsfilosofie van Mampaey Offshore Industries, een MKB-onderneming die actief is in de maritieme sector. Mampaey is al jaren wereldwijd marktleider op het gebied van aan- en afmeersystemen voor tankers.

Zoals hun bedrijfsfilosofie al aangeeft, is Mampaey voortdurend op zoek naar innovatieve oplossingen. De meest recente innovatie is het Dynamic Oval Towing system (DOT): een nieuw systeem voor sleepboten waarbij de sleephaak niet meer op een vast punt aan de sleepboot is bevestigd, maar zich 360 graden rondom de stuurhut kan bewegen. Hiertoe is de sleepboot voorzien van een ovale, metalen rails die om de stuurhut heen ligt. De sleephaak “rijdt” als het ware over de rails. Zo schuift de sleephaak nu naar zijn natuurlijke evenwichtspunt aan de zijkant van de sleepboot, wat het risico op kapseizen wegneemt. Ook kan nu efficiënter gebruik worden gemaakt van de trekkracht van de sleepboot.

Eerste plaats in Innovatie Top 100
Mampaey heeft voor deze innovatie in diverse landen en regio”s octrooi aangevraagd om te zorgen voor een effectieve bescherming van hun vinding. Niet alleen de klanten van Mampaey zijn geïnteresseerd in het DOT-systeem, ook de jury van de “Innovatie Top 100” van het ondernemersvakblad Bizz was enthousiast en beloonde deze innovatie met een eerste plaats in de Innovatie Top 100.