Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud

Nieuw op Kluwer Patent Blog: Recordati Ireland Limited, EOB

Aan een conclusie waarin een verbinding wordt gedefinieerd als een bepaalde zuiverheid hebbende, ontbreekt alleen dan nieuwheid ten opzichte van een openbaarmaking uit de stand der techniek waarin dezelfde verbinding wordt beschreven, indien de stand der techniek de geclaimde zuiverheid minstens impliciet openbaart.

Bijvoorbeeld door middel van een werkwijze voor het bereiden van die verbinding, waarbij de werkwijze onvermijdelijk resulteert in de geclaimde zuiverheid. Het ontbreekt een dergelijke conclusie echter niet aan nieuwheid indien de openbaarmaking uit de stand der techniek aangevuld dient te worden, bijvoorbeeld door geschikte (verdere) zuiveringswerkwijzen die het de expert mogelijk maken de geclaimde zuiverheid te bereiken.

De vraag of dergelijke (verdere) zuiveringswerkwijzen voor de verbinding uit de stand der techniek binnen de gebruikelijke algemene kennis van de expert vallen, en of die, indien toegepast, in de geclaimde zuiverheid zouden resulteren, doet niet ter zake voor nieuwheid maar is eerder een punt dat bij de beoordeling van uitvinderswerkzaamheid aan de orde moet worden gesteld.

Lees het volledige artikel van Bart van Wezenbeek op Kluwer IP Law.

Bekijk ook deze experts

Annemie Swinnen

Annemie Swinnen

  • Europees octrooigemachtigde
  • Senior associate
Meer experts