Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud

Octrooi voor innovatieve technologie The Ocean Cleanup

The Ocean Cleanup

The Ocean Cleanup heeft octrooi aangevraagd voor de innovatieve technologie, waarmee het Nederlandse bedrijf de enorme hoeveelheid plastic afval in de wereldzeeën wil opruimen. Dat maakte oprichter Boyan Slat woensdag bekend via Twitter. Met het octrooi kan The Ocean Cleanup zijn innovatieve technologie optimaal benutten voor zijn missie: onze oceanen schoonmaken. De octrooiaanvraag wordt begeleid door V.O. Patents & Trademarks, dat zich voor drie jaar als partner verbindt aan The Ocean Cleanup.

Gisteravond, tijdens het ‘The Next Phase’ event, onthulde The Ocean Cleanup een nieuwe technologie waaraan Slat en zijn team twee jaar lang werkten. Dankzij deze ontwikkeling kan het plastic afval in de oceanen nog sneller en efficiënter worden opgeruimd dan tot nu toe haalbaar leek. De technologie biedt zoveel potentie, dat Slat besloot octrooi aan te vragen voor zijn vinding.

Octrooi geeft regie bij innovatie
Hoogwaardige, innovatieve technologie vormt een belangrijke asset, ook voor non-profitbedrijven zoals The Ocean Cleanup. Door octrooieren wordt de waarde van de technologie veilig gesteld, zodat innovatieve ondernemers deze optimaal benutten. The Ocean Cleanup kan met het octrooi voorkomen dat een ander bedrijf de vinding kopiëert en de gebruiksrechten opeist, en zo zijn doel – het schoonmaken van de oceanen – veiligstellen. Tegelijkertijd houdt de organisatie hiermee regie over de toepassing van de innovatie, over hoe de technologie wordt ingezet en wie ermee werkt.

V.O. drie jaar partner van The Ocean Cleanup
V.O. Patents & Trademarks is de komende drie jaar official supplier van The Ocean Cleanup, om Boyan Slat en zijn team te helpen bij het optimaal benutten van het Intellectueel Eigendom. Als eerste bijdrage heeft V.O. nu de octrooiaanvraag geformuleerd en ingediend voor het nieuwe systeem dat vanavond wordt gepresenteerd. Ook voor toekomstige innovaties zet V.O. zich in voor The Ocean Cleanup om de waarde van zijn intellectuele eigendom te maximaliseren.

Also see these experts

Mohammad Ahmadi Bidakhvidi

Mohammad Ahmadi Bidakhvidi

  • Europees en Nederlands octrooigemachtigde, European Patent Litigator
  • Associate
Annemie Jaeken

Annemie Jaeken

  • Europees, Nederlands en Belgisch octrooigemachtigde, European Patent Litigator
  • Partner
Meer experts