Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud

Octrooi voor The Ocean Cleanup

Ellen Hoogland - The Ocean Cleanup

Bij The Ocean Cleanup ontwikkelen we nieuwe technologieën om de oceanen van plastic te ontdoen. We willen de grootste opruimactie in de geschiedenis realiseren via grootschalige, efficiënte en milieuvriendelijke verwijdering van plastic afval uit de oceanen. Een prachtige uitdaging!

Column door Ellen Hoogland, General Counsel bij The Ocean Cleanup

Op 11 mei hebben we tijdens het Next Phase event in Utrecht onze plannen en nieuwe, verbeterde techniek bekendgemaakt. In tegenstelling tot het oude systeem is de barrière niet meer verbonden met de oceaanbodem, die ter plekke wel meer dan vier kilometer diep is, maar drijft een zee-anker in een langzamer stromende waterlaag op enkele honderden meters diepte, waardoor de barrière net wat langzamer drijft dan het plastic. In plaats van één enorm lange barrière, zijn we nu van plan om een vloot van meerdere kortere barrières in de oceaan te plaatsen. Hierdoor kunnen we effectiever het plastic uit de oceaan verzamelen. Op onze site lees en zie je hier meer over. Met deze aanpak denken we in slechts vijf jaar tijd, de helft van de plasticvervuiling uit de ‘Great Pacific Garbage Patch’, het verzamelgebied tussen Hawaii en Californië, te kunnen verwijderen.

Het aanvragen van een octrooi op deze innovatie was een logische stap. Hiermee zorgen wij ervoor dat onze innovatieve ideeën ongehinderd beschikbaar blijven voor onze belangrijke missie: het schoonmaken van de oceanen. The Ocean Cleanup is sterk voorstander van een ‘open source’-benadering en een octrooi helpt om daarin succesvol de regie te kunnen houden. Het is daarom heel fijn dat V.O. ons wil sponsoren. Zij zijn daarmee nu official supplier van onze non-profit organisatie.

The Ocean Cleanup’ en credit artist impressions ‘By Erwin Zwart/The Ocean Cleanup’

Volg de ontwikkelingen van The Ocean Cleanup via www.theoceancleanup.com.

Bekijk ook deze experts

Annemie Jaeken

Annemie Jaeken

  • Europees, Nederlands en Belgisch octrooigemachtigde
  • Partner
Mohammad Ahmadi Bidakhvidi

Mohammad Ahmadi Bidakhvidi

  • Europees en Nederlands octrooigemachtigde
  • Associate
Meer experts