Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud

Seminar innovatiebox in relatie tot octrooien

Op 14 januari 2010 vond op de High Tech Campus Eindhoven een drukbezocht seminar plaats in het teken van de omvorming (per 1 januari 2010) van de zogeheten octrooibox in een innovatiebox in de vennootschapsbelasting.

De vele verbeteringen sinds de omvorming gaan leiden tot een flinke toename van het belastingvoordeel over innovatieve winsten. De verwachting is daarom dat veel ondernemers van de innovatiebox gebruik gaan maken. Met name in de hightechindustrie.

Bijna alle aspecten die bij de innovatiebox een rol spelen, kwamen aan bod, waaronder de octrooivoucher als tegemoetkoming in de kosten van het aanvragen van een octrooi. Ook werd een overzicht gegeven van de kosteloze voorlichting die Octrooicentrum Nederland kan bieden. Namens Vereenigde gaven Johannes van Melle en Jan Pol presentaties.

De High Tech Campus Eindhoven organiseerde de seminar in samenwerking met Mazars Accountants & Belastingadviseurs, Vereenigde, SenterNovem en Octrooicentrum Nederland. Gezien de grote belangstelling voor de seminar bestaat het voornemen om het ook op andere locaties in het land te organiseren. Verder vindt eind van dit jaar een vervolgseminar plaats op de High Tech Campus Eindhoven. Uiteraard houden we u hiervan op de hoogte via deze nieuwsbrief.

Overigens is het loket voor het aanvragen van octrooivouchers 2010 nog open. Voor meer informatie kan men terecht bij Vereenigde of SenterNovem.