Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud

Seminar München trekt internationale belangstelling

Afgelopen september vond in München het door VEREENIGDE georganiseerde seminar European Patent Strategies 2011 plaats.

Met genoegen verwelkomden we een breed internationaal gezelschap, met deelnemers uit onder andere Australië, China, Japan, Zuid-Korea, Zuid-Afrika, Canada en de VS.

Verdeeld over twee dagen kwam een zevental gerenommeerde sprekers – onder wie experts van het Europees Octrooibureau (EPO) en het Duitse octrooi- en merkenbureau (DPMA) – aan het woord over een verscheidenheid aan thema”s. Deze thema”s waren grofweg in twee categorieën onder te verdelen. Enerzijds werd ingezoomd op aspecten van het Europees Octrooiverdrag. Anderzijds werd uitvoerig ingegaan op onderwerpen als het Gemeenschapsoctrooi, nationale routes als mogelijk alternatief voor een Europees octrooi, en IE-rechtspraak in Duitsland en Nederland.

Op het programma stond verder een excursie naar het EPO, dat zijn hoofdzetel in München heeft. Ook woonde men de officiële opening bij van de Münchense vestiging van Vereenigde, die onlangs verhuisde naar Rindermarkt 5. Het seminar werd afgesloten met een bezoek aan het vermaarde Oktoberfest.

Deelnemers en organisatoren kijken uiterst tevreden terug op het evenement, dat voor herhaling vatbaar is.