Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud

Tweede editie IE-seminar

In navolging van de op 21 en 22 juni 2007 gehouden “pilot”, organiseert VEREENIGDE op 29 en 30 mei aanstaande een tweede editie van het tweedaagse IE-seminar voor relaties.

De ochtendsessie van de eerste dag is geheel gewijd aan het “op niveau” brengen van IE-kennis, voor wie nog niet voldoende thuis is in de materie. Zo wordt een overzicht en beschrijving gegeven van de verschillende IE-rechten. Een nadere toelichting van een aantal van die rechten volgt tijdens de daarop volgende sessies. Ook vragen over nieuwheid, inventiviteit en formele eisen bij octrooiaanvragen komen aan bod.

Voor nawerkbaarheid, een aspect dat van grote invloed kan zijn op de reikwijdte van de octrooiconclusies, is extra aandacht. Maar deelnemers behandelen ook vragen als: Hoe gaat het verder nadat het verlangde IE-recht eenmaal is verworven? En wat wordt eigenlijk door het octrooi, model of de merknaam beschermd? Om welke redenen wordt IE-bescherming aangevraagd? Hoe moet je andermans octrooien lezen? Afsluitend werken deelnemers een casus uit waarbij de tijdens het seminar opgedane kennis over IE-rechten in praktijk wordt gebracht.

Deelname
Er is bewust gekozen om groepen van maximaal 20 personen aan de seminars te laten deelnemen. Dit aantal gegadigden heeft zich reeds bij een eerdere oproep aangemeld. Mocht u zich niet eerder hebben aangemeld voor het IE-seminar, maar toch interesse hebben in deelname, dan kunt u hiervoor contact opnemen met Rob van Niele. Bij voldoende belangstelling organiseren we mogelijk een derde editie van dit evenement. De kosten bedragen € 500,- per deelnemer, inclusief lunch en diner, exclusief hotelovernachting. De locatie zal mede worden bepaald aan de hand van het deelnemersveld.