Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud

USPTO handhaaft voorlopig oude regels

Ondanks afkondiging, in augustus 2007, van nieuwe regels van het United States Patent and Trademark Office (USPTO), vindt invoering daarvan voorlopig nog niet plaats.

Over de nieuwe regels hebben wij bericht in de IE-mail van afgelopen september. De regels hadden verstrekkende gevolgen voor de octrooipraktijk, omdat onder meer het aantal continuation aanvragen, continuation-in-part aanvragen en verzoeken voor verdere beoordeling (requests for continued examination) sterk beperkt werden. Ook zouden er beperkingen worden ingevoerd ten aanzien van het aantal toegestane conclusies per octrooiaanvrage.

Nieuwe regels
De nieuwe regels hadden per 1 november 2007 in moeten gaan. Maar op 31 oktober 2007 heeft de United States District Court for the Eastern District of Virginia een voorlopig verbod uitgevaardigd. Hierin wordt het USPTO verboden om de nieuwe regels te implementeren. Het farmaceutisch concern GlaxoSmithKline had de rechter hier in een kort geding om gevraagd omdat het USPTO niet bevoegd zou zijn dergelijke beleidsregels vast te stellen.

In reactie op de uitspraak van 31 oktober jl. heeft het USPTO aangekondigd de oude regels te zullen hanteren. Deze situatie blijft in ieder geval bestaan totdat de District Court heeft besloten of het voorlopige verbod permanent moet worden. Naar verwachting zal dit niet eerder gebeuren dan het begin van 2008.