Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud

Vijfde ‘Meet the expert’-locatie op Business Campus TU Eindhoven

Op 10 maart werd de nieuwe ‘Meet the expert’-locatie van V.O. geopend op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). Met deze extra locatie is V.O. op een laagdrempelige manier bereikbaar voor onder meer high tech ondernemers en organisaties.

De nieuwe locatie is gevestigd in het Disruptor-gebouw (het voormalig MultiMediaPaviljoen) op de TU/e Business Campus. Het pand is aangekocht door Kadans Science Partner en biedt (startende) high tech bedrijven flexibele werkruimte in een kennisintensieve omgeving.

Na de V.O.-locaties in Leiden, Noordwijk, Groningen en Den Haag is dit de vijfde ‘meet the expert’-locatie van V.O. Daan Wouters, octrooigemachtigde bij V.O. Eindhoven, is één dag in de week op de locatie te vinden. “Ik ben blij met ons minikantoor. We hebben al een volwaardig kantoor op de High Tech Campus Eindhoven, maar met de nieuwe locatie zijn we nog laagdrempeliger aanwezig in de buurt van onze doelgroepen nabij de TU/e. Bovendien is het voor mij weer ‘thuiskomen’ op de plek waar ik zelf studeerde en promoveerde.”

Vraagbaak

Tech ondernemers kunnen op de nieuwe locatie terecht met uiteenlopende vragen. Wouters: “We zijn een vraagbaak waar we vragen beantwoorden over het hele spectrum van intellectueel eigendom (IE). Dan kun je denken aan vragen over merkenrecht, geheimhouding, contracten, licenties, octrooien en inbreuk. Maar we zijn er juist ook voor die bedrijven die voor het eerst kennismaken met de manieren om hun IE te beschermen.”

Bewustwording

V.O. weet uit ervaring dat het juist voor startende tech ondernemers van belang is om al vroeg na te denken over hun IE. “Deze ondernemingen willen graag interessant worden voor investeerders, zodat ze hun business kunnen laten groeien. Die investeerders willen dan vaak wel weten wat de waarde van het IE-portfolio van een bedrijf is. Als een ondernemer dat niet kan aantonen, kunnen ze de boot missen. Wij willen bedrijven graag bewust maken van het feit dat het goed is om al in de onderzoeksfase van uitvindingen van je bedrijf, rekening te houden met de bescherming van IE. En hen bovendien ook wijzen op de potentie van IE voor ondernemingen. Zodat ze hun IE optimaal laten renderen. Daar helpen wij graag bij”, aldus Wouters.

Binnenlopen

Ondernemers kunnen in principe zonder afspraak binnenlopen voor een kennismakingsgesprek. Het eerste gesprek is kosteloos. Wouters: “Afhankelijk van de vraag bepalen we samen met de ondernemer wat het vervolgtraject kan zijn. Dat kan zijn dat we doorverwijzen naar andere experts van V.O. of dat we een concrete opdracht kunnen uitvoeren. We kunnen hier dan op verschillende manieren mee aan de slag gaan: op basis van een uurtarief of van een vooraf afgesproken aantal uren. Altijd in overleg en passend bij de behoefte van de klant.”

U kunt de ‘meet the expert’-locatie vinden op de TU/e Business Campus aan de Horsten 1 in Eindhoven. De locatie op de TU/e Business Campus is elke donderdag geopend tussen 13 en 17 uur.

Also see these experts

Annemie Jaeken

Annemie Jaeken

  • Europees, Nederlands en Belgisch octrooigemachtigde, European Patent Litigator
  • Partner
Annemie Swinnen

Annemie Swinnen

  • Europees octrooigemachtigde
  • Senior associate
Meer experts