Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud

Zes maal geslaagd!

Afgelopen maand kregen maar liefst zes octrooigemachtigden van VEREENIGDE het goede nieuws te horen dat zij met succes alle onderdelen voor het examen Europees Octrooigemachtigde hadden afgerond.

Over enige tijd zullen Marco Box, Arianne Duijker, Jan Frankhuizen, Hendrik de Lange, Huub Maas en Karel de Jong worden ingeschreven in het register. Vanaf dat moment mogen zij in de betreffende hoedanigheid optreden.

Opleidingstraject
Het opleidingstraject voor het beroep van zelfstandig Nederlands en Europees octrooigemachtigde neemt in de praktijk minimaal vier jaar in beslag. De aspirant-octrooigemachtigde, die een technische of natuurwetenschappelijke achtergrond heeft, volgt eerst de tweejarige opleiding tot Nederlands octrooigemachtigde, die wordt afgesloten met een examen. Slaagt men daarvoor, en heeft men minimaal drie jaar gewerkt onder auspiciën van een Nederlands of Europees octrooigemachtigde, dan volgt inschrijving in het register van Nederlands octrooigemachtigden.

Om te mogen deelnemen aan het examen voor Europees octrooigemachtigde, moet men minimaal drie jaar hebben gewerkt onder auspiciën van een Europees octrooigemachtigde. Voor het Europees examen volgt men opleidingen in binnen- en buitenland.

Met zes nieuwe gekwalificeerde collega”s komt het totaal aantal Europees octrooigemachtigden bij VEREENIGDE op 32 te staan. Het kantoor mag zich daarmee met recht een Europese dienstverlener op het gebied van IE beschouwen!