Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud

2nd LIFE-ON-CHIP Conference 2020

Provincie Vlaams-Brabant - Provinciehuis Leuven, Provincieplein, Leuven, België

Micro- en nanotechnologie, kunstmatige intelligentie, ontwerpdenken, robotica, nieuwe productietechnologieën en big data hebben in alle sectoren een enorme impact gehad, maar de grootste potentiële impact hebben deze factoren misschien wel op het vlak van gezondheid en life sciences.

In combinatie met de steeds verder toenemende biologische inzichten en ontdekkingen, zullen de daaruit voortvloeiende innovaties verbazingwekkende toepassingen mogelijk maken die gepersonaliseerde geneeskunde werkelijkheid kunnen laten worden.

Er zal verslag worden gedaan van de reeds begane paden en de lessen die geleerd kunnen worden van baanbrekende onderzoekers, ondernemers en drijvende krachten achter eerste initiatieven. Een van de keynotesprekers is Frank De Winne, een voormalige Belgische astronaut die zal vertellen over life sciences onderzoek in de ruimte en over het International Space Station (ISS). U kunt themasessies bijwonen over cross-over innovaties in gepersonaliseerde geneeskunde binnen België (Vlaanderen en Wallonië), onze buurlanden en de ruimte. Productpresentaties, posters en matchmaking (B2match) zullen ook onderdeel uitmaken van het programma.

Waarom u dit zou moeten bijwonen

Leg nieuwe contacten tijdens netwerkmomenten en B2B-ontmoetingen
Ontmoet internationale partners en deskundigen.
Ontdek de technologiegemeenschappen van Vlaanderen in o.a. life sciences, gezondheid, micro- en nanotechnologie en de ruimte.
Werk samen aan nieuwe cross-over oplossingen in de gezondheidszorg.
Bundel de krachten met Europese partners die net zo innovatief en baanbrekend zijn.

Wie dit zouden moeten bijwonen

MKB-bedrijven waaronder start-ups, grote bedrijven, onderzoeksinstellingen, clusterorganisaties en andere belanghebbenden die actief zijn binnen technologie, life sciences en gezondheidszorg.