Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud
q

Bewaking merkenregister

Door uw merk te registreren in het merkenregister verkrijgt u exclusieve rechten op uw specifieke merk. Hiermee kunt u optreden tegen derde partijen die inbreuk maken op uw recht door een identiek of overeenstemmend merk aan te vragen of te gebruiken voor identieke of overeenstemmende waren en/of diensten. Om te monitoren of derde partijen inbreuk plegen op uw merkrechten is het van belang om actief in de gaten te houden wanneer er een aan uw merk identiek of overeenstemmend merk te registratie wordt aangevraagd.

Dit kunnen wij voor u verzorgen middels onze merkbewaking. Hiermee signaleren wij actief of er merken worden aangevraagd die overeenstemmen aan uw merk. Door middel van deze dienst wordt u hierover tijdig op de hoogte gesteld. Zo kan er eventueel actie genomen worden tegen vermeende merkinbreuk.

Het merkbewaking abonnement in een notendop:

  • U ontvangt structureel een rapportage per e-mail met nieuw aangevraagde merken die overeenstemmend zijn aan die van u;
  • Wij werpen hier een eerste blik op om te bepalen of deze merken een bezwaar vormen;
  • Vervolgens kunnen wij in overleg met u de mogelijk te ondernemen stappen in kaart brengen.

Expert in de maakindustrie

Met vestigingen in Nederland, België en Duitsland heeft V.O. korte lijnen naar officiële instanties én kennis van lokale markten. Onze opdrachtgevers variëren van start-ups tot multinationals, en zijn actief in diverse sectoren: van alledaagse consumentenproducten tot hightechinnovaties. Onze merken- en modellengemachtigden zijn gespecialiseerd in de maakindustrie en combineren een flinke dosis expertise uit de praktijk met een groot internationaal netwerk. We beschermen uw rechten over de hele wereld, waar nodig in samenwerking met buitenlandse collega's.