Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud

37e Jaarlijkse Conferentie MARQUES 2023

InterContinental Berlin, Budapester Straße, Berlijn, Duitsland

MARQUES is de Europese vereniging die sinds 1986 de belangen van merkhouders behartigt.

De missie van MARQUES is het opleiden en bevorderen van de professionele ontwikkeling van merkhouders bij de selectie, het beheer, de bescherming en de exploitatie van hun merken binnen een wereldwijde economie: het creëren van een forum voor de vrije uitwisseling van ideeën en informatie en het bieden van een effectief platform voor de vertegenwoordiging van hun belangen.

De sessies op de conferentie gaan met name over hoe diversiteit en de culturele omgeving de authenticiteit van merken zullen beïnvloeden? Onderwerpen die aan bod zullen komen zijn onder andere het uittesten van merken; risico’s en voordelen van merken in de metaverse; hoe cultuur merkstrategieën beïnvloedt; merken sturen in crisistijd; nieuwe regels voor e-commerce en AI, Tik-Tok en beïnvloeders.

Er zullen ook panels zijn van WIPO die zich richten op de uitdagingen waarmee lidstaten worden geconfronteerd, jurisprudentie, gerechtelijke benaderingen van parasitaire concurrentie en internationale strategieën voor modelbescherming.

Website