Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud

In de huid kruipen van de ondernemer

Interview met Maron Galama, merkengemachtigde VEREENIGDE “s Hertogenbosch

Per 1 december ben je bij VEREENIGDE komen werken. met als standplaats “s-Hertogenbosch. Je bent al 10 jaar werkzaam als vrije merken- en modellengemachtigde. Waarom nu juist de overstap naar VEREENIGDE?

VEREENIGDE is een professionele organisatie, waarbij daadwerkelijk kwaliteit geleverd wordt aan de klant door inhoudelijk gedegen advies dat toegesneden is op de behoefte van de klant. Deze werkwijze gaat door alle geledingen heen binnen VEREENIGDE. Niet alleen bij de beoordeling van de mogelijke bescherming van nieuwe producten, maar bijvoorbeeld ook bij het meedenken en adviseren over (de tekst van) een licentiecontract wordt de hulp ingeroepen van zowel de merken- en modellengemachtigden, als de octrooigemachtigden. Daar waar nodig, wordt ook een beroep gedaan op de specifieke expertise van onze advocaten.

Zie jij een bepaalde meerwaarde voor jezelf weggelegd in de regio Noord-Brabant?

Ik ben een actieve deelnemer aan diverse netwerken in de regio Noord-Brabant. In mijn advisering maak ik graag gebruik van de kennis en ervaringen van andere ondernemers. Dit heeft duidelijk een meerwaarde. Ik begrijp beter met wat voor zaken een ondernemer geconfronteerd kan worden en kan hierop anticiperen. Het is eigenlijk zaak in de huid te kruipen van de ondernemer. Dit alles maakt voor mij het beroep van merkengemachtigde zo enorm boeiend. Verder kan zich een situatie voordoen waarin het zinvol is dat ik een klant in contact breng met een bekende uit mijn netwerk. Mijn netwerkconnecties komen dan goed van pas. Bij VEREENIGDE heb ik er bovendien ook alle ruimte voor.

Heb je een bepaald doel voor ogen bij advisering aan klanten?

Een gelijkwaardige gesprekspartner zijn, waarbij ik wat van de klant kan leren en de klant wat van mij. Daarnaast is het streven van VEREENIGDE om tegen aanvaardbare kosten bescherming te verkrijgen. Maar belangrijker is het nog om te zorgen dat een doelmatige strategie wordt gevolgd en de noodzakelijke en gewenste bescherming wordt opgebouwd die ook op lange termijn vruchten voor een ondernemer afwerpt. Eerlijk advies staat hierbij voorop. Als wij menen dat het niet in het belang is van een ondernemer om een merk of model te deponeren – of bijvoorbeeld bezwaar tegen gebruik door derden te maken – zullen we dat ook eerlijk zeggen. Uiteraard is de beslissing uiteindelijk aan de klant zelf. Verder hecht ik veel waarde aan werken in een professioneel team. Alleen zo kunnen we de klant optimaal van dienst zijn.

Ik kan me prima vinden in deze werkwijze en uitgangspunten. Ik voel me hier dan ook uitstekend thuis.