Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud

Studentencompetitities op dreef

De innovatiecompetities die een aantal universiteiten van ons land onderling aangaan, draait op volle toeren. Dit jaar hebben reeds de TU Delft Impact Contest (TU Delft), de WUR Challenge (Wageningen University & Research), de UT Challenge (Universiteit Twente) en de TU/e Contest (TU Eindhoven) plaatsgevonden.

Verder werden op 31 augustus in Brainport Eindhoven de Gerard & Anton Awards uitgereikt aan veelbelovende start-ups. Het sluitstuk werd gevormd door de Grand Finale van de Erasmus University Challenge (Erasmus Rotterdam) op donderdag 21 september.

Als partner is V.O. nauw betrokken bij alle bovenstaande evenementen, onder andere als jurylid. Onderzoeksinstituten zijn de broeinesten van innovatie en dus ook de centra van IE-creatie. Bovendien zullen veel afgestudeerden tijdens hun carrière te maken krijgen met IE, en voor sommigen lonkt het vooruitzicht van een werkstudietraject om octrooigemachtigde te worden.

Dit jaar is de V.O. Kickstart Award speciaal in het leven geroepen om studenten extra te stimuleren een link te leggen tussen innovatiedrang en creativiteit en een goed gevoel voor zaken. Marco Molling reikte de prijs uit aan Bond, het avontuur dat zorgverleners en kinderen op de Spoedeisende Hulp van ziekenhuizen met elkaar in contact brengt.

Bekijk ook deze experts

Annemie Swinnen

Annemie Swinnen

  • Europees octrooigemachtigde
  • Senior associate
Annemie Jaeken

Annemie Jaeken

  • Europees, Nederlands en Belgisch octrooigemachtigde, European Patent Litigator
  • Partner
Meer experts