Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud

Presentatiesystemen in de schijnwerper

Jaarlijks worden vanuit het MKB honderden innovaties gestart die met succes op de Nederlandse markt worden geïntroduceerd. Vele daarvan krijgen niet of nauwelijks publieke aandacht.

Als dergelijke innovaties in de prijzen vallen, wordt het natuurlijk een ander verhaal. Dit overkwam de Bredase onderneming Visualitys, producent van flexibele presentatiesystemen, toen zij met hun innovatie een 69ste plaats veroverden op de ranglijst van 100 concreet gerealiseerde innovaties. Deze ranglijst werd op maandag 4 juni officieel gepresenteerd door onder andere Syntens innovatiecentrum en NL Octrooicentrum.

Een deskundige jury beoordeelt een reeks van innovaties op onder meer originaliteit, impact, verkrijgbaarheid en omzetpotentie. Die innovaties hebben betrekking op producten, diensten, proceses of organisaties. Dit heeft ertoe geleid dat de modulaire, flexibele presentatiesystemen van ontwerpbureau Visualitys op de MKB Innovatie Top 100 terechtkwamen. Helemaal een verrassing zal het niet zijn geweest, want overal waar de systemen reeds werden toegepast, oogstten zij veel bewondering.

""

Het begon in 2003, toen Visualitys de opdracht kreeg om voor een automotive roadshow de kosten van transport en opslag terug te dringen en maximale flexibiliteit en uitstraling te garanderen. Dat heeft de aanzet gegeven voor de ontwikkeling en productie van drie eigen presentatiesystemen, te weten Quadrum®, Cartado™ en Leñado™. De eerste twee zijn vervaardigd uit brandvertragend wit golfkarton en bestaan elk uit vier verschillende basisvormen. Deze vormen zijn uitvouwbaar en door slimme verbindingen snel en eenvoudig, zonder gereedschap, op te bouwen. Doordat de systemen van karton zijn gemaakt, zijn deze zeer sterk en kunnen er imposante constructies van worden gebouwd. Leñado™ bestaat uit drie basisvormen en is ook stapelbaar, maar dit systeem is gemaakt van FSC hout of kunststof in plaats van karton.

De presentatiesystemen vinden inmiddels gretig aftrek op beurzen, tentoonstellingen, exposities, open dagen en demo-opstellingen. Ze zijn ook geschikt als decorsetting voor marketing en sales meetings. De verschillende presentatiesystemen kunnen worden gekocht of gehuurd. Vermelding in de ranglijst zal de vraag ernaar zeker doen toenemen.

Een vermeldenswaardig detail is dat VEREENIGDE de hierboven genoemde merken beschermt en ook de daarbij behorende flexibele presentatiesystemen als model heeft vastgelegd.

VEREENIGDE feliciteert Visualitys met deze mooie notering.