Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud

Voordelen van het indienen van voorlopige aanvragen in Amerika tot 16 maart 2013

Zodra de wettelijke bepalingen betreffende het First-Inventor-to-File-systeem op 16 maart 2013 van kracht worden, zullen buitenlandse prioriteitsaanvragen dezelfde voordelen hebben als voorlopige aanvragen in Amerika.

Een van de vele gevolgen van de hervorming van het octrooisysteem in de Verenigde Staten is dat het onderscheid tussen provisional applications in Amerika en buitenlandse prioriteitsaanvragen verdwijnt. Zodra de wettelijke bepalingen betreffende het First-Inventor-to-File-systeem op 16 maart 2013 van kracht worden, zullen buitenlandse prioriteitsaanvragen dezelfde voordelen hebben als voorlopige aanvragen in Amerika. Tot dat moment blijven echter de voordelen van het indienen van provisional applications in Amerika bestaan.

De Leahy-Smith America Invents Act is op 16 september 2011 wet geworden. De hervormingswet wijzigt een aantal octrooirechtelijke bepalingen die op verschillende momenten in werking treden. De bepalingen betreffende het "First-Inventor-to-File"-systeem treden op 16 maart 2013 in werking. Vanaf dat moment hebben buitenlandse prioriteitsaanvragen en voorlopige aanvragen in Amerika dezelfde voordelen.

Tot 16 maart 2013 is evenwel nog het huidige systeem van toepassing waarbij een provisional application verschillende voordelen biedt ten opzichte van het indienen van een buitenlandse prioriteitsaanvrage. In het bijzonder vormt de indieningsdatum van een provisional application de uitgangsdatum voor het bepalen van de prior art grace period van één jaar, alsook de datum waarop een Amerikaanse aanvrage stand van de techniek wordt voor andere Amerikaanse aanvragen. Cliënten die willen profiteren van deze voordelen kunnen voorlopige aanvragen in Amerika blijven indienen totdat het systeem van First-Inventor-to-File in werking treedt.