Sjoerd Postma studeerde moleculaire levenswetenschappen aan de Radboud Universiteit te Nijmegen. Zijn onderzoeksstages gingen over klikchemie, met enzymen geladen polymeren nanodeeltjes en het ontwikkelen van een hydrogel waarmee reactie-diffusie van calciumionen kon worden gemeten. Daarnaast liep hij stage aan de Universiteit van Cambridge en onderzocht hij hoe eiwitketens bewegen en hoe die bewegingen de herkenning door andere eiwitten beïnvloeden.
Vervolgens startte Sjoerd aan een promotietraject in de fysisch-organische chemie aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Het promotieonderzoek richtte zich met name op het samenstellen van chemische reactienetwerken in microreactoren en hydrogels om de chemie binnen levende cellen beter te begrijpen.
Werkervaring
Octrooigemachtigde, V.O. (november 2020)
Octrooigemachtigde-in-opleiding, V.O. (2017-2020)
Opleiding
PhD in Fysisch-Organische Chemie, Radboud Universiteit Nijmegen (2017)
MSc in Moleculaire Levenswetenschappen, Radboud Universiteit Nijmegen (2013)
Publicaties
S.G.J. Postma, D. te Brinke, i.N. Vialshin, A.S.Y. Wong, W.T.S. Huck, Tetrahedron, 2017, 73, 4896-4900.
S.N. Semenov, A.S.Y. Wong, R.M. van der Made, S.G.J. Postma, J. Groen, H.W.H. van Roekel, T.F.A. de Greef, W.T.S. Huck, Nature Chem., 2015, 7, 160-165.
Voor de proceskostenveroordeling in rechtszaken over de handhaving van intellectuele eigendomsrechten (IE) is een bijzondere regeling opgenomen in de wet. De rechter heeft echter in zijn oordeel over de vergoeding van proceskosten voldoende ruimte om met alle omstandigheden van het geval rekening te houden. Dit blijkt uit het oordeel in de procedure tussen Samsung Bioepis […]Lees verder
Deze zomer rondden een tiental trainees van V.O. met succes de interne octrooigemachtigdenopleiding van V.O. af. In juli ontvingen Vicky Andréka, Leen Beller, Raimondo Cau, Tamara Idema, Monika Jędrzejczyk, Martin Pekař, Matthijs Roelofs, Senne Plessers, Sara Tekavec en Lydia Schenk op feestelijke wijze hun certificaat.Lees verder
IAM Patent 1000 heeft onze praktijk in Nederland, België en Duitsland geëerd met respectievelijk een gouden, zilveren en bronzen aanbeveling. Verder gaan voor Nederland individuele aanbevelingen naar Leo Jessen, Hajo Kraak, Bernard Ledeboer, Otto Oudshoorn en Frits Schut. Voor België zijn dat Annemie Jaeken, Marco Molling en Annemie Swinnen, en voor Duitsland Bettina Hermann en […]Lees verder
CORPUS Congress Centre, Willem Einthovenstraat, Oegstgeest
Dutch Life Sciences conference is Nederlands meest toonaangevende life sciences evenement. Het heeft zich gepositioneerd als dé jaarlijkse ontmoetingsplaats voor zowel Nederlandse als internationale spelers. Het evenement brengt toonaangevende CEO's van biotech-, farmaceutische en medische bedrijven, hoofden van R&D, academici en life sciences investeerders uit de gezondheidszorg samen om te netwerken ter bevordering van de vertaling van uitvindingen naar bijvoorbeeld therapieën, medische hulpmiddelen en diagnostische distributie in en door het gezondheidszorgsysteem.
Het biedt een unieke gelegenheid voor discussies, panelpresentaties en productdemonstraties en om nieuwe bedrijven te ontmoeten, wat de weg vrijmaakt voor nieuwe zakelijke samenwerkingen.
De conferentie behandelt 8 hoofdthema's, waarbij 'Schaalvergroting: door innovaties, partnerschappen en bedrijfsstrategieën' een consistent onderliggend thema zal zijn. Onze gewaardeerde sprekers en thought leaders zullen de nieuwste trends, geavanceerde technologieën en baanbrekende bedrijfsstrategieën verkennen die het life sciences landschap opnieuw vormgeven.
Dutch Life Science Conference wordt gesponsord door V.O.