Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud
q

Brunel Solar Team

Het Brunel Solar Team neemt deel aan de Bridgestone World Solar Challenge, een race met zonneauto’s in Australië. Maar liefst zeven keer behaalde dit studententeam van de TU Delft de wereldtitel met hun zelfgebouwde zonneauto. V.O. sponsort het team sinds 2015 en staat hen bij met juridisch advies rond bescherming van het intellectueel eigendom.

3.000 kilometer racen

In de Bridgestone World Solar Challenge racen studententeams van universiteiten uit de hele wereld over ruim 3.000 kilometer van Darwin naar Adelaide. De bedoeling van deze tweejaarlijkse wedstrijd is om jongeren wereldwijd te inspireren om hun steentje bij te dragen aan de ontwikkeling van duurzame mobiliteit in de toekomst. Studenten krijgen elke twee jaar de uitdaging om de snelste auto op zonne-energie te ontwerpen en te bouwen. De eerstvolgende wereldrace van zonneauto Nuna 12 staat gepland voor oktober 2023. In het jaar dat er geen Bridgestone World Solar Challenge wordt georganiseerd, racet het team met een geoptimaliseerde auto mee in de Sasol Solar Challenge in Zuid-Afrika.

Techniek van de toekomst

De zonneauto van het Brunel Solar Team wordt elke twee jaar opnieuw ontworpen door een nieuw team studenten en met de hand gebouwd. Zo blijven de studenten van de TU Delft continu innoveren. Ze werken met de nieuwste technieken en materialen en zijn zo pioniers in de ontwikkeling van de personenauto’s van de toekomst. Deelnemen aan de wedstrijden in Australië en Zuid-Afrika is een investering in zowel hun eigen ontwikkeling als in de verduurzaming van mobiliteit.

Onze ondersteuning

In 2015 zijn wij met V.O. het team gaan sponsoren. Het enthousiasme en de uitdaging die het iedere race weer aan de dag legt, sluit heel goed aan op onze slogan 'Activate your ideas!' De studenten zitten vol met goede ideeën en weten die om te zetten naar nieuwe innovaties die hen helpen de wedstrijd te winnen. En naar een betere wereld natuurlijk! Wij maken hen bewust van het belang om hun innovaties te beschermen. Voor het Brunel Solar Team is de geheimhouding van hun innovaties essentieel. We helpen hen door de overeenkomsten die het team met bijvoorbeeld partners sluit, tegen het licht te houden, en op basis van de bevindingen staan we ze bij in verdere stappen van de onderhandeling of in heronderhandelingen.

Indrukwekkend trackrecord

Sinds 2001 doet het Brunel Solar Team mee aan de internationale zonne-autowedstrijd en sindsdien schreef dit team al zeven wereldtitels op zijn naam. In 2017 won het Brunel Solar Team voor het laatst de Bridgestone World Solar Challenge en in 2022 voor het laatst de Sasol Solar Challenge. De laatste wereldrace van het studententeam was met de Nuna X (10) in 2019. Helaas kreeg de zonneauto net voor de finish te maken met brand. In 2020 zette de Nuna Phoenix een wereldrecord neer door in 12 uur 924 kilometer op zonne-energie af te leggen. In 2021 werd de Bridgestone World Solar Challenge door corona afgelast, maar het team werd wel derde in een zelf opgezette Solar Challenge in Marokko. In 2022 won het studenteneam met de Nuna 11s de Sasol Solar Challenge 2022 en ze zijn vastberaden om met Nuna 12 na zes jaar de wereldtitel weer naar Delft te halen!

Lees ook de klantcase of bekijk de video.