Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud

Secarna: Toonaangevend in antisense oligonucleotiden

Met een groeiende productportefeuille heeft het in München gevestigde biotechbedrijf Secarna Pharmaceuticals zich toegelegd op het ontwikkelen van zogeheten antisense oligonucleotide-geneesmiddelen oftewel ASO’s. Deze medicijnen worden bijvoorbeeld toegepast binnen de immuun­oncologie en bij de behandeling van ontstekingen en fibrose. Daarnaast werkt Secarna samen met partners aan de ontwikkeling van ASO’s voor tal van andere medische toepassingen.

Voor het ontdekken, onderzoeken en ontwikkelen van zeer specifieke, veilige en effectieve medicijnen voor diverse moeilijk behandelbare aandoeningen, maakt Secarna gebruik van het platform LNAplus. Dit  platform is veelzijdig en effectief, en omvat alle aspecten van genees­middelenonderzoek en preklinische ontwikkeling.

Innovatie stimuleren

Als toonaangevend, onafhankelijk Europees bedrijf heeft Secarna de afgelopen jaren uitgebreide ervaring opgedaan met het ontwikkelen van ASO’s. De Duitse wet op werknemersuitvindingen en duidelijke interne IE-protocollen helpen onderzoekers bij het plannen en organiseren van hun uitvindingen. Van het zoeken naar stand van de techniek als onderdeel van de planning van nieuwe projecten, tot de intensieve betrokkenheid bij het opstellen van octrooiaanvragen.

Betrouwbare samenwerking

Bij het werken met projectpartners zorgt Secarna ervoor dat de toekomstige gebruiksintentie wordt opgenomen in de oorspronkelijke overeenkomst en wordt besproken en geïmplementeerd in een bijbehorende octrooiaanvraag. Het indienen van een octrooiaanvraag en het uitbreiden van de octrooiportefeuille maakt altijd deel uit van de planning van nieuwe projecten.

“Wij raden onze cliënten altijd aan om een goed doordacht, op maat gemaakt contract af te sluiten voordat de samenwerking van start gaat”, beaamt octrooigemachtigde Bettina Hermann van V.O. “Dit zorgt ervoor dat zelfs als er meningsverschillen ontstaan, alles goed geregeld is.”

“We zorgen ervoor dat beslissingen worden genomen door een interdisciplinair team en brengen interne en externe experts in een vroeg stadium van elk project samen”, zegt Alexander Gebauer, CEO van Secarna Pharmaceuticals. “Met V.O. zijn we blij dat we een gekwalificeerde adviseur hebben die ons voornamelijk ondersteunt bij vraagstukken over het beheer van octrooiportfolio’s, het opstellen en vertegenwoordigen van aanvragen en het adviseren over IE-gerelateerde overeenkomsten met samenwerkingspartners. De samenwerking tussen V.O. en onze interne IE-specialist Mark Salzig wordt zeer gewaardeerd.”

A contribution of

Portretfoto van Bettina Hermann

Bettina Hermann

  • Europees en Duits octrooi- en merkengemachtigde, European Patent Litigator
  • Partner

Also see these experts

Annemie Swinnen

Annemie Swinnen

  • Europees octrooigemachtigde
  • Senior associate
Meer experts