Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud

Seminar IE-strategie met een beperkt budget

Wanneer is investeren in bescherming van Intellectueel Eigendom (IE/IP) zinvol? Hoe kunt u met een beperkt budget uw IE beschermen door slim gebruik te maken van de mogelijkheden? En welke rol kan IE spelen om uw bedrijf aantrekkelijker te maken voor overname? Hoe creëert u meer waarde?

Octrooicentrum Nederland (OCNL) en High Tech Campus Eindhoven organiseren op vrijdag 27 februari 2015 het evenement Octrooien waardevol voor mkb? IE strategie met een beperkt budget. Doel van het evenement is om u als technisch innovatieve mkb-er wegwijs te maken in de ondersteuningsmogelijkheden bij octrooiactiviteiten. Een zinvolle IE-strategie met een beperkt budget, daar gaat het om.

Delen van ervaringen
Onder begeleiding van dagvoorzitter Ton Tangena (president European Patent Institute) delen collega-ondernemers en specialisten, waaronder V.O. Patents & Trademarks, hun ervaringen met u. Ze vertellen hoe ze octrooien gebruiken om samen te werken met grote bedrijven en hoe ze dat doen met een beperkt budget. Ook vertellen ze hoe octrooien de waarde creëren voor hun bedrijf.

Invention accelerator TRIZ
V.O. Patents & Trademarks geeft u met behulp van een praktijkcase inzicht in TRIZ; een nieuwe en efficiënte manier om innovatieve oplossingen te ontwikkelen. Deze nieuwe manier van denken haalt ingenieurs en uitvinders uit hun comfort zone, structureert het brainstormproces en vergemakkelijkt het genereren van nieuwe ideeën. In dit ontwikkelingsproces maken we gebruik van octrooi informatie afkomstig van databases wereldwijd. Zo krijgt u met IP landscaping inzicht en overzicht in innovaties van uw belangrijkste concurrenten. Meer weten? Meld u nu aan!

Programma
13.00 – 13.30 uur: Inloop
13.30 – 17.45 uur: Programma
17.45 – 19.00 uur: Netwerkborrel

Uiteraard krijgt u voldoende gelegenheid vragen te stellen en informatie in te winnen. Aan het eind van de middag weet u wat u moet doen om een zinvolle IE strategie voor uw bedrijf op te zetten, wie welke ondersteuning biedt en waar u kosten kunt besparen.

Ga naar de RVO website voor het volledige programma en aanmelding.

Also see these experts

Bart Jan Niestadt

Bart Jan Niestadt

  • Europees, Nederlands en Belgisch octrooigemachtigde, European Patent Litigator
  • Partner
Annemie Swinnen

Annemie Swinnen

  • Europees octrooigemachtigde
  • Senior associate
Meer experts