Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud

Terugblik op Dutch Design Week

De Dutch Design Week (DDW), die plaatsvond in de laatste week van oktober, heeft ook dit jaar op veel publieke belangstelling mogen rekenen. Eindhoven was voor de negende opeenvolgende keer het decor van tal van manifestaties rondom “design”.

Zoals in de vorige editie van de nieuwsbrief stond aangekondigd, was ook VEREENIGDE van de partij. Dat mag geen verbazing wekken, want het kantoor is thuis op het terrein van de modelbescherming. Op de vestiging van VEREENIGDE op de High Tech Campus Eindhoven (HTCE) is daarom ook de sectie Trademarks & Designs goed vertegenwoordigd, in de personen van mr. Maron Galama en mr. Maaike Snoeck.

Eigen insteek
VEREENIGDE nam aan de Dutch Design Week deel met een gezamenlijke stand van de HTCE, in het Klokgebouw op Strijp-S, het kloppende designhart in wording in dé creatieve stad. Met een gemeenschap van ruim 90 internationale ondernemingen vormt de HTCE een ware “hotspot for human-focused innovation”. Het heeft een eigen insteek in het DDW-programma: “blending design and technology”, waarmee de HTCE vooral wil aantonen hoe effectief de kruisbestuiving van design, technologie en ondernemerschap is. De echte “blending” vond op 29 oktober plaats op de Campus, waarbij meer dan 60 designers, technici en ondernemers aanwezig waren.

Met onder andere een beeldpresentatie en een quiz heeft VEREENIGDE de bezoekers gewezen op het belang van adequate en tijdige bescherming van “design”. Uiteraard kwamen daarbij ook zaken als domeinnamen, copyright en merknamen aan bod. De algemene indruk was dat in de wereld van design het IE-bewustzijn duidelijk groeit. Tegelijkertijd is gebleken dat de aanwezige kennis vaak nog te summier is. In dat laatste brengt VEREENIGDE graag verandering.