Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud
q

Nieuws

Europees octrooibureau verhoogt taksen

Met ingang van 1 april 2008 zal het Europees octrooibureau (EOB) een aantal belangrijke wijzigingen in het taksenregime doorvoeren.

Lees verder

Ophef over wetswijziging in de VS

De Amerikaanse regering heeft een deels negatief advies uitgebracht over een wetsvoorstel van het Congres dat de Amerikaanse octrooiwet drastisch zou veranderen.

Lees verder

IKEA: sterk maar niet gelukkig

Uit onderzoek (door adviesbureau Consult Brand Strategy) is IKEA naar voren gekomen als het sterkste merk van 2007. IKEA wist in de populariteitspoll zelfs Google achter zich te houden.

Lees verder

Octrooibox verruimd

Om de kenniseconomie in Nederland te bevorderen is (per 1 januari 2007) de octrooibox ingevoerd in de vennootschapsbelasting.

Lees verder

China-conferentie goed bezocht

Op 23 en 24 januari vond de conferentie "Organising Science Based Business with China" plaats bij het European Patent Office (EPO) in Rijswijk. Deze conferentie trok veel belangstelling. Lees verder

Blogs ook populair in IE-land

Het fenomeen weblog heeft een grote vlucht genomen op internet en ook op het gebied van de intellectuele eigendom wordt er steeds frequenter gebruik gemaakt van blogs . Lees verder

Noorwegen en Kroatië toegetreden tot EPC

In voorgaande publicaties hebben wij u geïnformeerd over wijzigingen die het Europees Octrooiverdrag (European Patent Convention, EPC) per 13 december 2007 heeft ondergaan.

Lees verder

Tweede editie IE-seminar

In navolging van de op 21 en 22 juni 2007 gehouden "pilot", organiseert VEREENIGDE op 29 en 30 mei aanstaande een tweede editie van het tweedaagse IE-seminar voor relaties. Lees verder

Verenigd Koninkrijk erkent octrooieerbaarheid informatiedrager met inven

Uitspraak High Court leidt tot aanpassing praktijk Britse octrooiraad.

Lees verder