Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud
q

Nieuws

Nieuwe vestiging in Duitsland

VEREENIGDE heeft sinds kort een tweede Duitse vestiging. Naast München, waar we sinds 2008 een kantoor hebben, zijn we nu ook aanwezig in Regensburg, een aan de Donau gelegen stad 100 km ten noordoosten van München.

Lees verder

Vormmerk op pudding geweigerd

Het merkenrecht kent een bijzondere merksoort, de vorm van een product. De vorm van een product kan immers dermate onderscheidend en bijzonder zijn dat het publiek hierin een herkomst, en dus een merk, herkent.

Lees verder

Uitspraak Hoge Raad over beschermingsomvang octrooien

AGA Medical Corporation is houder van een octrooi op een afsluiter gevormd uit gevlochten metaaldraden die via een katheter in het hart kan worden aangebracht. Dit is een noodzakelijke medische ingreep bij een bepaalde hartafwijking.

Lees verder

Op naar een Europees eenheidsoctrooi?

Al sinds de jaren zeventig leeft bij de Europese wetgever de ambitie om een Europees octrooi te realiseren dat direct in alle landen van Europa van kracht is.

Lees verder

Ook de douane bewaakt uw IE

Behalve de houder van een intellectueel eigendomsrecht zelf is ook de douane actief op het gebied van IE-bescherming en namaakpiraterij. Ambtshalve onderzoekt de douane ladingen die over de Nederlandse grens worden vervoerd, op echtheid. Dit vergroot de pakkans voor piraten, en helpt bovendien de merkhouder bij het aanspreken van inbreukmakers.

Lees verder

Planten vogelvrij?

Op 10 mei jl. nam het Europees Parlement een resolutie aan waarin het verlenen van octrooien op planten en dieren wordt afgewezen. Volgens het Europese recht mogen reeds bestaande planten en dieren niet worden gepatenteerd.
Nieuw voortgebrachte, bijvoorbeeld genetisch gemodificeerde, planten en dieren, zijn in principe wel voor octrooi vatbaar.

Lees verder

Zeer aanbevolen in IAM 1000

Het Britse IE-blad "Intellectual Asset Management" heeft kort geleden de gids "IAM Patent 1000 – The World’s Leading Patent Practitioners" uitgebracht.

Lees verder

Presentatiesystemen in de schijnwerper

Jaarlijks worden vanuit het MKB honderden innovaties gestart die met succes op de Nederlandse markt worden geïntroduceerd. Vele daarvan krijgen niet of nauwelijks publieke aandacht.

Lees verder