Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud
q

Nieuws

Proceskosten IE

Voor buitenlanders is het vaak moeilijk te begrijpen dat in Nederland aan de winnaar van een rechtzaak wel een vergoeding van proceskosten wordt toegewezen, maar dat die niet met de werkelijke kosten overeenkomt.

Lees verder

112 daar win je zaken mee

Sinds het POSTKANTOOR-arrest weten we dat niet alle bekende namen per definitie ook een merk kunnen vormen.

Lees verder

Keurmerk BMM Erkend Merkengemachtigde

Onlangs is het keurmerk BMM Erkend Merkengemachtigde geïntroduceerd door de BMM (Beneluxvereniging voor Merken- en Modellenrecht).

Lees verder

Beslag bankrekening

Deurwaarders leggen vaak beslag op bankrekeningen via een bankfiliaal bij hen in de buurt. In kort geding heeft de rechtbank Amsterdam echter geoordeeld dat dit onjuist is (31 juli 2008, LJN: BD9600).

Lees verder

IE-activiteiten op High Tech Campus

Op het terrein van het vroeger geheten "Philips Natlab" in Eindhoven is tien jaar geleden een High Tech Campus ingericht, die is opengesteld voor hightechbedrijven, waaronder ex-Philips-bedrijven (spin-outs).

Lees verder

Octrooi op de euro?

De Europese Centrale Bank (ECB) is in gevecht met een houder van een Europees octrooi waar mogelijk het vervaardigen van eurobiljetten onder valt. De ECB probeert momenteel in verschillende Europese landen dit octrooi ongeldig te laten verklaren.

Lees verder

Zes maal geslaagd!

Afgelopen maand kregen maar liefst zes octrooigemachtigden van VEREENIGDE het goede nieuws te horen dat zij met succes alle onderdelen voor het examen Europees Octrooigemachtigde hadden afgerond.

Lees verder