Spring direct naar de hoofdnavigatie of de inhoud
q

Nieuws

Besluit over octrooieerbaarheid DNA roept vragen op

Op 13 juni 2013 heeft het Amerikaanse hooggerechtshof uitspraak gedaan in de spraakmakende zaak Association for Molecular Pathology (AMP) versus Myriad Genetics, Inc. Daarin stond de octrooieerbaarheid van (humaan) DNA centraal.

Lees verder

Geen grenzen gesteld aan EU-merk

Lees verder

Jurriaan Cleuver versterkt advocatuur

Op 27 februari 2013 is mr. Jurriaan Cleuver beëdigd als advocaat. In die hoedanigheid is hij de sectie Legal van V.O. komen versterken en voorziet hij tegelijkertijd de sectie Trademarks & Designs van een extra adviescomponent daar waar het gaat om procederen. Lees verder

Een verwarrende kennismaking

Waar onderscheidend vermogen in het merkenrecht een groot goed is, wordt dat begrip de laatste jaren in het handelsnaamrecht steeds verder uitgehold.

Lees verder

Rol van labjournaal allerminst uitgespeeld

Onder de oude Amerikaanse octrooiwet gold het zogeheten first to invent-systeem. Dit betekende dat degene die het eerst een uitvinding had gedaan, volgens de Amerikaanse wet recht had op octrooi.

Lees verder

Amerikaanse hooggerechtshof besluit over octrooieerbaarheid van DNA moleculen

In een langverwachte beslissing, waarover van tevoren heftig is gespeculeerd, heeft het Amerikaanse hooggerechtshof op 13 juni 2013 uitspraak gedaan in de zaak AMP vs Myriad. In deze zaak draaide het om de octrooieerbaarheid van (humaan) DNA.

Lees verder

Kroatië treedt toe tot de Europese Unie

Op 1 juli jl. is Kroatië toegetreden tot de Europese Unie. Voor merkhouders die over een EU-merkinschrijving (CTM) beschikken of die een EU-aanwijzing hebben in hun Internationale Registratie betekent dit dat de bescherming zich nu dus ook uitstrekt over Kroatië. Nieuwe EU-merkaanvragen zullen vanzelfsprekend ook bescherming genieten in Kroatië.

Lees verder

Witte Huis kondigt maatregelen aan tegen “octrooitrollen”

De maatregelen behelzen regelgeving rond het aanspreken van bedrijven op octrooiinbreuk. Daarnaast zou claimen van octrooibescherming in termen van uitgevoerde functies bemoeilijkt moeten worden, wat octrooien minder effectief kan maken.

Lees verder